Over Riksja Family Tanzania | Tanzania en Kenia-specialist

Riksja Family Tanzania is onderdeel van Riksja Travel, een reisorganisatie van en voor reizigers. Op het kantoor in Leiden werken we met enthousiaste mensen met een passie voor reizen. We reizen het liefste de aardbol rond, waar en wanneer we maar kunnen. We bieden dan ook die manier van reizen aan die we zelf het leukste vinden.

Door middel van onze bouwstenen, korte reissegmenten, kun je zelf jouw ideale reis samenstellen. In onze rondreizen hebben we al combinaties van bouwstenen gemaakt, maar pas ze gerust aan om de reis te maken die bij jou past. Een reis die je op je eigen tempo indeelt, waarbij je een land en zijn bevolking echt leert kennen en waarna je thuiskomt met een verhaal. Een grappige, mooie of bijzondere ervaring die je nog lang bijblijft. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze reizen verantwoord zijn met respect voor mens en natuur. Lees hier meer over onze kijk op verantwoord reizen. Uiteraard is Riksja Travel lid van SGR, ANVR en aangesloten bij het Calamiteitenfonds.

 

Rommy Lutgendorff

Bestemmingsexpert Kenia en Tanzania

Mijn naam is Rommy en ik ben 1 van de bestemmingsexperts van Riksja Kenia en Tanzania. Samen met onze lokale gids en chauffeur Rama heb ik tijdens mijn reis zoveel dieren gezien in de Serengeti, maar ook bij Lake Manyara en wow die Ngorongoro krater dat was helemaal top! Maar Tanzania is zoveel meer dan alleen safari. Bijvoorbeeld: wandelen over de flanken van de Kilimanjaro, bananenbier proeven bij de lokale mensen, geiten melken met de Masai en zo heb ik nog meer verhalen. Natuurlijk mochten de paradijselijke witte stranden van Zanzibar niet ontbreken. Kenia mocht ik ook ontdekken en heb ik ook zeker wat mee gekregen van de grote trek. Zo indrukwekkend al die wildebeesten aan de horizon van de Masai Mara en het slapen bij de Masai in het Ecocamp was ook heel bijzonder. Kenia is ook heel afwisselend met al die verschillende Lake’s met vergezichten en alle wilde dieren kwamen voorbij. Vooral die neushoorn met kleintje bij Lake Nakuru en elke nacht slapen in comfortabele safaritenten in de wildernis zal ik nooit vergeten!

Stanley Duurham

Bestemmingsexpert Kenia en Tanzania

Bij Tanzania denk je waarschijnlijk meteen aan safari en dat snap ik! In Kenia en Tanzania kan je de gaafste safari’s maken en is het een garantie dat je met veel safari verhalen terug komt.

Maar er is zoveel meer; wandelen over de flanken van de Kilimanjaro, bananenbier proeven bij de lokale mensen, geiten melken met de Massai en zo heb ik nog meer verhalen.

Onze partner ter plaatse

In Kenia en Tanzania werken wij met een betrouwbare partner die je ter plaatse met lokale vertegenwoordigers tijdens je vakantieraad en daad ter zijde staat.

Wij selecteren onze lokale partners met zorg. Wij vinden dezelfde dingen belangrijk; vrijheid, echtheid en goed zijn voor mensen. Zij regelen ter plaatse jouw reis. Reizen waarin de mens centraal staat, kleinschalig en vanzelfsprekend verantwoord. Zo kunnen wij erop vertrouwen dat je niet alleen vóór je reis, maar ook tijdens je Tanzania en/of Kenia reis, in goede handen bent. Met ook een jarenlange ervaring.

stempel riksja travel homeReizen met Riksja Travel

Wij zijn onderdeel van Riksja Travel, vernoemd naar het eenvoudige vervoermiddel en zijn hardwerkende berijders. Een riksja is een laagdrempelig vervoermiddel waarbij je echt contact maakt met de lokale bevolking. Door hier gebruik van te maken draag je direct bij aan de lokale economie. Riksja staat voor de verre, kleinschalige en individuele reizen die we sinds 2000 aanbieden. Reizen waarbij mensen centraal staan. Deze manier van reizen is mogelijk op al onze bestemmingen, inmiddels ook dichtbij, die je hieronder ziet.

Wil je meer over ons weten? Kijk dan op de overkoepelende website van Riksja Family en Riksja Travel.

Reisgraag Award voor beste reisorganisatie 2021

We zijn zo ongelooflijk trots en dankbaar dat we ook in dit bizarre jaar de Reisgraag Award voor beste reisorganisatie hebben gewonnen. Onze reizigers beoordeelden onze reizen met een 9,0. Dankjewel voor het vertrouwen!

De Reisgraag Awards is een publieksprijs die uitgereikt wordt aan reisorganisaties gebaseerd op reviews van klanten. Alle reviews worden uitvoerig gekeurd door Reisgraag en op basis van deze reviews worden de winnaars van de Reisgraag Award gekozen.
De reviews van de klanten bepalen de winnaars en daarmee is de Reisgraag Award de enige echte publieksprijs binnen de reisbranche in Nederland.

 

Nieuwsgierig geworden? Neem contact op met een van onze reisspecialisten via email of telefoon.