Nationale parken Tanzania

Rondreis 3: Je Tanzania safari expeditie

Zon, zee en safari in Tanzania

Rondreis 3: Je Tanzania safari expeditie
 • Overzicht
 • Inclusief
 • Exclusief
 • Kaart
Reisschema: Moshi – Tarangire – Lake Manyara – Serengeti – Ngorongoro - Zanzibar
Reisduur: 15 dagen / 14 nachten
Reissom: Vanaf € 2695,- p.p.
Afhankelijk van exacte reisperiode en gezinssamenstelling
Inclusief: Lunchen bij locals thuis, safari’s door wereldberoemde nationale parken, ziplinen
Vervoer: Airport transfers, vervoer van en naar alle parken, gamedrives met een 4WD landcruiser met opklapbaar dak
Vluchten: Bij te boeken, vanaf € 1100,- per persoon
Aanvang: Dagelijks

✓ Lokale ontmoeting tijdens een lunch bij Tanzanianen thuis
✓ Op safari in Tanzania’s (on)bekende nationale parken
✓ Ziplinen tussen de baobabbomen bij Lake Manyara
✓ Het échte Afrika-gevoel in een tent, midden in de Serengeti
✓ Hangen in een hangmat op Zanzibar als tropisch afsluiter

Overnachtingen: 2 nachten in lodges, 6 nachten op een campsite, 2 nachten in hotels en 3 nachten in een beach resort
Excursies: Lunchen bij locals in Moshi, safari’s in Tarangire, Lake Manyara en Serengeti, ziplinen in Lake Manyara, gamedrive in de Ngorongoro krater
Vervoer: Airport transfers, vervoer van en naar alle parken, gamedrives met een 4WD landcruiser met opklapbaar dak
Maaltijden: Tijdens safari op basis van volpension, overige nachten inclusief ontbijt
Overig: 1,5 liter water p.p. tijdens safari, entreegelden parken, Engelstalige chauffeur/gids
Duurzaam reizen: Je reis wordt 100% CO²-gecompenseerd
 • ✓ Intercontinentale vlucht (gem. €1100,- per volwassene)
  ✓ Binnenlandse vlucht
  ✓ Fooien (indicatie € 20,- per dag voor de chauffeur/gids, € 10,- per dag voor de kok)
  ✓ Visum van € 50,- per persoon
  ✓ Optionele excursies
  ✓ Overige maaltijden
  ✓ Reserveringskosten (€ 25,- p.p., met een max. van € 75,-)
  ✓ Eenmalige bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)

Safari Tanzania - lodge met zwembadDag 1 – Stap in het vliegtuig naar Tanzania

Reistijd na aankomst: 1 uur

Jambo jambo, mzungu, mzungu! Je bent in Tanzania en zo heet de bevolking je welkom. Na een vlucht van ongeveer negen uur (als je direct van Amsterdam naar Tanzania vliegt) kom je aan op Kilimanjaro Airport. Een goedlachse chauffeur staat klaar om je in een klein uurtje naar Moshi te brengen. De eerste twee nachten breng je door in een rustige omgeving, buiten de stad en omgeven door koffieplantages. Aangezien het tijdverschil hooguit twee uur is, heb je geen jetlag. Maar toch is het fijn om samen met de kinderen even te wennen aan Tanzania. Dat doe je in een kleinschalige lodge met zwembad en uitzicht op de flanken van de Kilimanjaro.

Safari Tanzania - eten bij een lokale familieDag 2 – Lunchen bij de locals thuis

Hopelijk word je vandaag uitgerust wakker, want vandaag staat een lokale ontmoeting op het programma. De Tanzaniaanse familie is al druk met de voorbereidingen en het dekken van de tafel. Je luncht deze middag namelijk bij de locals thuis. Een unieke ervaring en extra leuk dat zij hier ook een zakcentje aan verdienen. Wil je nog meer van het leven in Moshi ontdekken? Wij vonden het erg leuk om op bezoek te gaan bij de koffieboeren. Dit is een optionele excursie en je leest er meer over in de bouwsteen Relaxt begin in Moshi. Nog wat waterpret en vrije tijd bij de lodge mag natuurlijk ook. ’s Avonds kun je lekker dineren in het restaurant.

Safari Tanzania - op naar de parken

Dag 3 – Tijd voor safari in Tanzania

Reistijd: 4 uur

Is je camera opgeladen? De verrekijker gepoetst? En je beige ranger-outfit gestreken? Vandaag is het namelijk tijd voor de allereerste safari in Tanzania. De gids haalt je met zijn stoere jeep op. Zodra je de stad uit bent zie je de eerste Afrikaanse hutjes en word je toegezwaaid door de Masai, gewikkeld in rode doeken.

De bestemming van vandaag in Tarangire. Een nationaal park dat qua natuur anders aandoet dan de parken die je nog gaat zien. Uniek hier? De sierlijke baobab bomen, de wilde honden en de vele olifantenfamilies. De kans dat je nummer één van the big five vandaag spot, is dus groot.

 

Tanzania safari - leeuwen spotten met je verrekijkerDe gids heeft een lunchpakket voor je, zodat je geen tijd verliest in het speuren naar dieren. Als de zon begint te zakken is het voor jou en je gezin tijd om naar het plaatsje Karatu te gaan. Terwijl de gids de jeep bestuurt, genieten jullie van de lucht die langzaam roze en oranje kleurt.

De komende drie nachten slaap je avontuurlijk in een tent. Het camp met zwembad ligt net buiten de nationale parken. Zo ervaar je het ultieme Afrika gevoel. Terwijl jij je opfrist, roert de kok in z’n pannen. Met de geluiden van de natuur val je voldaan in slaap. Vind je een tent iets te back-to-basic? Kies dan voor een special stay die je terugvindt in onze safari Tanzania bouwsteen.

Tanzania safari - Lake Manyara National ParkDag 4 & 5 – Ziplinen en safari in Lake Manyara National Park

Vandaag rijd je na het ontbijt met de gids vanuit Karatu naar het tweede nationale park van de familiereis: Lake Manyara. Het nationale park is vrij klein en dankt haar naam aan het gelijknamige meer dat omringd is door regenwoud. Flamingo’s staan hier tot hun enkels in het water en nijlpaarden liggen te badderen. Maar wat Lake Manyara National Park echt beroemd maakt zijn de boom klimmende leeuwen. Houd je ogen en oren scherp en laat de wilde natuur je verrassen. Aan het eind van de dag rijd je in een uur terug naar Karatu. De stuiterende kinderen nemen een duik in het zwembad en jij hebt even me-time.

 

Ziplinen tijdens Tanzania safariDe volgende dag wordt de adrenaline naar een hoger niveau getild. Je klimt in een harnas, zet een veiligheidshelm op en zoeft tussen de boomtoppen van de felgroene jungle rondom het Manyara meer. Een geweldig uitzicht gegarandeerd!

Na 2,5 uur staat het hele gezin weer met beide benen op de grond en is het tijd voor wat ontspanning terug in Karatu. Zijn de kinderen jonger dan zeven jaar? Dan is het ziplinen niet mogelijk en plannen we een andere leuke activiteit, zoals schilderles in het dorpje Tinga Tinga.

Tanzania safari - Serengeti national parkDag 6 – Het wildlife walhalla van Afrika

Reistijd: 3,5 uur

De avonturen van Karatu, Tarangire en Lake Manyara laat je achter je. Dwars door het bekendste wildlife walhalla van Afrika rijd je naar de volgende campsite met uitzicht op de uitgestrekt savanne. Dat walhalla is overigens Serengeti National Park. Vele natuurdocumentaires hebben hier hun oorsprong en dat is te danken aan ‘the great migration’. Miljoenen dieren trekken hier namelijk door het park op zoek naar eten en drinken. Een schouwspel die jij vandaag en morgen met eigen ogen en verrekijker gaat zien.

Leeuwen Serengeti national parkDe gids kent het gebied als geen ander en weet precies waar je op moet letten om de dieren te spotten. Zebra’s met baby, groepen olifanten bij een boom, leeuwen die zonder omkijken genieten van de gevangen prooi en buffalo’s sjokkend is de mist van het opvliegende zand. Dichterbij ga je een van ’s werelds grootste wildlife spektakels niet zien.

Eenmaal aangekomen is het tentenkamp al opgezet. Voor ons is een verblijf in de Serengeti het échte Afrika. Wanneer de ondergaande zon ruimte maakt voor een immense sterrenhemel, sprokkelt je gastheer hout bij elkaar. Al snel knispert het kampvuur en in de verte hoor je een leeuw brullen. Dit is safari!

Safari Tanzania - wild spotten bij zonsondergang op de SerengetiDag 7 – Sunrise Safari Serengeti

Vroeg opstaan voor een zonsopkomst safari in de Serengeti is geen straf. Je ritst dan ook je tent open, trekt een warme trui aan voor de frisse morgen, neemt een kopje koffie en stapt in de jeep. Leeuwen, cheeta’s en luipaarden zijn namelijk al vroeg actief en het effect dat de zonsopkomst op het landschap heeft is onbeschrijfelijk mooi. Iets wat je met eigen ogen moet zien. Je rijdt over de uitgestrekte vlaktes en door beboste gebieden richting de hoge rotsformaties. Op het heetst van de dag keer je terug naar het kamp. Bij het kamp heb je tijd om het vroege opstaan even te compenseren met een dutje, voordat je weer in de jeep stapt. Je slaapt vervolgens nog een nacht in het kamp midden in de Serengeti.

Safari Tanzania - wild in de Ngorongoro krater

Dag 8 & 9 – Gamedrive in de Ngorongoro krater

Reistijd: 3 tot 4 uur

Uitslapen zit er vandaag niet in, want al speurend naar dieren rijden jij, je gezin en de gids naar het zuiden van de Serengeti. Bomen en struiken maken plaats voor oneindige graslanden met de lange nekken van giraffen in de verte. Zij zijn onderweg naar de Ngorongoro krater, waar ook jij eind van de middag aankomt. Deze krater wordt ook wel Ark van Noach genoemd en gezien als het achtste wereldwonder. En dat is nog niet alles, want Ngorongoro is een krater met een doorsnee van achttien kilometer en daardoor de grootste krater die geheel in tact is gebleven, gevuld met wilde dieren.

Flamingo's tijdens je Tanzania safariNa een uitzicht op de krater is het eerst tijd om de nacht door te brengen in een kleinschalige lodge. De volgende dag ga je de afdaling in de krater maken en zie je de dieren van dichterbij.

Eerst rijd je door een bebost gebied, waardoor je tussen de takken en bladeren de krater al ziet. Eenmaal aangekomen bij de kraterrand valt je mond open van verbazing. Wat een uitzicht! Met de landcruiser daal je langzaam af, de krater in. Wat je waarschijnlijk gaat zien? Leeuwen, honderden gnoes, zebra’s, een poel vol knorrende nijlpaarden, cheeta’s, luipaarden, struisvogels, jakhalzen en in het midden een meer vol flamingo’s. Geniet er nog maar even goed van, want dit is je laatste safari in Tanzania. Na de afdaling rijd je in drie tot vier uur naar een hotel bij Kilimanjaro Airport.

Safari Tanzania - tropisch afsluiten op ZanzibarDag 10 – De bounty-sferen van Zanzibar

Reistijd: 1 uur en 45 minuten per vliegtuig en 1,5 per transfer

Vanuit het hotel bij de luchthaven stap je zo in het vliegtuig naar het tropische toetje van de familiereis. De afgelopen dagen stonden in het teken van safari in Tanzania. De komende dagen staan in het teken van bounty-sferen op Zanzibar. Een vakantie op zich vonden wij. Op de kleine luchthaven van Zanzibar staat een chauffeur op je te wachten met een naambordje. In 1,5 uur rijd hij je dwars door het groene binnenland naar het kleinschalige beach resort in het levendige dorpje Nungwi.

Zanzibar tijdens je safari TanzaniaOnderweg passeer je plantages en kleine dorpjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Kinderen voetballen en hoepelen, ouderen doen het een dutje op de veranda. Je verblijft de komende drie nachten in het beach resort, waarvandaan je over het strand naar de leuke restaurants van Nungwi loopt. Bij het resort is ook een restaurant en een zwembad. Heeft het reizen de spieren wat belast?

Safari Tanzania - luieren op het strand van ZanzibarDag 11 & 12 – In de hangmat

Goedemorgen! Je bent slechts een aantal stappen verwijderd van de zee, dus ga je voor een ochtendduik? Om vervolgens tussen de wuivende palmbomen op te drogen en het lokale leven op het strand te aanschouwen. Zodra er ergens een vijf in de klok zit is het voor papa en mama tijd voor een cocktail in een hangmat. De kinderen vermaken zich in de zee, het zwembad en met hun nieuwe vriendjes. Zo ziet jullie leven en voor de komende dagen uit. Een ontspannen afsluiter van de familiereis!

Maar op Zanzibar is meer te doen dan luieren en bibliotheken uitlezen. Wij selecteerden twee favoriete optionele excursies, waarover je verderop meer leest in de Zanzibar Tanzania bouwsteen. Bij de ene excursie stap je in het zuiden en bij de andere in het noordoosten aan boord van een dhow boot. Dit is een Arabisch zeilschip, waarmee je over de wateren van Zanzibar vaart naar snorkelplekken en onbewoonde eilanden. Wie weet spot je nog wel een walvis of dolfijn.

Hoogtepunten Tanzania reis met kinderen - Stone Town ZanzibarDag 13 – Slenteren door Stone Town

De laatste nacht verblijf je in een hotel aan het strand van Stone Town, op zo’n tien minuten rijden van de luchthaven van Zanzibar. Stone Town zelf is een leuk stadje om doorheen te slenteren. Het staat bekend om de kronkelstraatjes, de kleurrijke deuren en de leuke souvenirs die je hier nog op de kop kunt tikken. Ooit was Stone Town het bruisende handelscentrum tussen Azië, Midden-Oosten en Afrika en dat zie je terug in het Marokkaans-achtige sfeertje

Terug naar huis na je safari TanzaniaDag 14 – Terug naar huis

De safari reis met een tropisch einde is tot een eind gekomen. Met geheugenkaarten vol foto’s en herinneringen voor het leven stappen jullie in het vliegtuig. Vanuit het vliegtuig heb je nog een laatste blik op Tanzania en via Kilimanjaro Airport vlieg je naar huis.

Is kamperen niet echt jouw ding?

“Dan regelen we knusse safari lodges en tented camps voor je. Afwisselend overnacht je net buiten de parken met zwembad en op de belangrijkste plekken slaap je op unieke locaties. Zo slaap je bij de Ngorongoro krater op de kraterrand en midden in de Sergenti in een mobiel tented kamp. Het kamp bevindt zich op een van de beste game driveroutes. Het wordt namelijk opgezet op de plek waar die periode het meeste wild gespot kan worden. Met een beetje geluk zie je duizenden gnoes en zebra’s voorbij trekken.”

Wil je de rondreis met Tanzania's highlights aanpassen?

Dat kan! Het is immers de once-in-a-lifetime reis van jou en je gezin. Je kunt dus deze rondreis boeken, of naar eigen wens aanpassen. Hier een nachtje korter, daar een nachtje langer, een extra excursie of een special stay. Onze Tanzania-reisspecialisten Rommy en Carmen helpen uit eigen ervaring je graag met een passend reisvoorstel.

 • Verblijf in lodges/tented camps tijdens de safari

  National park Tanzania

  Slaap je tijdens je safari liever wat comfortabeler? Dan regelen wij sfeervolle safari lodges en een comfortabele private camp in de Serengeti.

  • 3 nachten lodge met zwembad en genoeg ruimte om te spelen. Zo je stuiterende kinderen na de gamedrives hun energie kwijt.
  • 2 nachten mobiel private camp in de Serengeti. Zo ben je precies op die plek waar het wild zich die periode bevindt. Je hebt je eigen toilet en de (warme) bush douche deel je met enkele mede gasten. Liever een eigen bush douche? Laat het ons weten.
  • 1 nacht lodge op de kraterrand van de Ngorongoro.

  Zijn jullie met zijn drieën en wil je op kosten besparen, vraag ons dan naar de mogelijkheden van een join in safari (maximaal 2 gezinnen van 3)

 • Hotel met een hart - Rhotia Valley Tented Lodge

  Safari Tanzania - bijzonder verblijf tijdens je safariWil je alles nog specialer maken? Slaap de eerste drie nachten dan in Rhotia Valley Tented lodge. Hier kom je tussen de gamedrives helemaal tot rust. Vanaf je eigen veranda kijk je uit over de vallei terwijl de kinderen plonsen in het zwembad. Eindelijk heb je tijd voor dat 10 centimeter dikke boek. Je slaapt in luxe safari tenten waardoor je helemaal in Afrikaanse sferen blijft. Met het verblijf in de lodge steun je meteen het aangrenzende Children’s Home.

  • 3 nachten Rhotia Valley Tented lodge
  • 2 nachten mobiel private camp in de Serengeti. Zo ben je precies op die plek waar het wild zich die periode bevindt. Je hebt je eigen toilet en de (warme) bush douche deel je met enkele mede gasten. Liever een eigen bush douche? Laat het ons weten.
  • 1 nacht lodge op de kraterrand van de Ngorongoro.