Kenia vakantie twee weken - bij de masai

Rondreis 2: Kenia vakantie, twee weken avontuur

Kenia vakantie twee weken

Rondreis 2: Kenia vakantie, twee weken avontuur
  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Nairobi – Lake Nakuru – Hells’s Gate – Lake Naivasha – Maji Moto – Masai Mara – Nairobi - Diani Beach
Reisduur: 14 dagen / 13 nachten
Inclusief: Hike Hells Gate NP, Wandelsafari Crescent Island, boottocht op Lake Naivasha, bezoek aan Masai Mara
Reissom: Vanaf € 2455,- p.p.
Afhankelijk van exacte reisperiode en gezinssamenstelling
Vervoer: Airport transfers, gamedrives met safaribusje met opklapbaar dak, vervoer van en naar de parken en verschillende bestemmingen, treinrit naar Mombasa
Vluchten: Bij te boeken, vanaf ca. € 700,- per persoon
Aanvang: Dagelijks

✓ Vakantie Kenia twee weken: wandelsafari's, wild spotten en wit zandstrand
✓ Overnacht afwisselend in tenten, boutique hotels en een beach resort
✓ Ontmoeting met de Masai Mara
✓ Boottocht over Lake Navaisha
✓ Dé kans om de Big Five te spotten
✓ Ook goed te doen in de mei- of kerstvakantie

Overnachten: 2 nachten in hotel Nairobi, 3 nachten eco-kamp, 3 nachten in een huisje en 3 nachten in een knus beach resort pal aan het strand
Excursies: Hike Hells Gate NP, Wandelsafari Crescent Island, boottocht op Lake Naivasha, bezoek aan Masai Mara
Vervoer: Airport transfers, gamedrives met safaribusje met opklapbaar dak, vervoer van en naar de parken en verschillende bestemmingen, treinrit naar Mombasa
Maaltijden: Tijdens safari op basis van volpension, overige nachten inclusief ontbijt
Overig: 1 liter water p.p. tijdens safari, entreegelden parken, Engelstalige chauffeur/gids
Duurzaam reizen: Je reis wordt 100% CO²-gecompenseerd

✓ Intercontinentale vlucht
✓ fooien
✓ optionele excursies
✓ overige maaltijden
✓ reserveringskosten (€ 25,- p.p., met een max. van € 75,-)
✓ eenmalige bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)

Kenia vakantie twee weken - NairobiDag 1 – Welkom in Kenia

Je Kenia vakantie van twee weken begint vandaag! Vaak heb je een dagvlucht naar Nairobi en kom je in de avond aan in deze metropool. Dat je in een ander continent bent is niet te missen. Niet alleen grenst de savanne, met grazende zebra’s, aan deze miljoenstad. Het verkeer krioelt door elkaar en de wegen zijn in een andere staat dan je gewend bent. En daarom regelen we direct een chauffeur voor je. Zodat je alleen maar naar buiten hoeft te kijken en juist niet op het verkeer hoeft te letten. Je hotel in Nairobi ligt in een buitenwijk. Ook al is de laatste jaren de veiligheid een stuk verbeterd, toch kiezen we voor een veilige wijk buiten het centrum. Je hotel heeft een fijn zwembad en een schaduwrijke veranda. Vanaf je leunstoel kun je de kinderen, die in het zwembad plonzen, goed in de gaten houden.

 

 

Kenia vakantie twee weken - Lake NavaishuDag 2 – Naar het roze flamingo-meer

Reistijd: 2,5 uur (ca. 100 km)

Wat is een reis naar Kenia zonder safari? Inderdaad, dat dachten wij ook. Je chauffeur haalt je op na je ontbijt (dezelfde chauffeur als die jullie gisteren bij de luchthaven heeft opgehaald) en brengt jullie naar Lake Navaisha. Dit is het hoogste meer van de Great Rift Valley: een vallei die van het Midden-Oosten tot aan Mozambique loopt, van wel 600 kilometer lang. Aan de oever van dit meer zijn duizenden roze flamingo’s te bewonderen.

Je slaapt vanavond in een van onze fijne familiehotels met zwembad in de omgeving van Lake Navaisha. Meestal verblijf je in een huisje in Afrikaanse stijl middenin een groene tuin waar zomaar opeens een zebra of een giraf voorbij kan komen lopen. We regelen hier drie overnachtingen voor je, zodat je lekker je koffers uit kunt pakken en vanuit dit fijne hotel de omgeving verkent.

Kenia vakantie twee weken - hike Hells GateDag 3 – Een hike in Hells Gate National Park

Eindelijk gaat het gebeuren: je gaat het eerste wild spotten. Je vertrekt vroeg in de ochtend uit je hotel en rijdt naar Hells Gate National Park. Een ruig landschap vol kloven, scheuren en vulkanisch gesteente. Maar ook een landschap waar leeuwen, cheeta’s en luipaarden wonen. Het leuke aan Hells Gate? Dit is één van de weinige parken in Kenia dat je wandelend mag verkennen. De meest populaire route is de Njorowa-kloof. En daar ga je met de gids heen. Een wandeling die goed te doen is, volgens ons.

’s Middags ben je weer in Lake Navaisha. En de beste manier om de nijlpaarden te spotten in het meer, is in een boot. Je vaart rustig over het water terwijl de nijlpaarden (met hun ogen net boven water) het bootje volgen. Handen binnen houden, is hier onze tip.

Kenia vakantie twee weken - hike Crescent IslandDag 4 – Wandelsafari op Crescent Island

Het Crescent Island ligt in Lake Navaisha en is te bereiken met een boot of via een smalle, moerasachtige weg. Omdat het eiland vrij geïsoleerd ligt is het wild life aanzienlijk. Hier leven dan ook per vierkante meter de meeste wilde dieren, in Kenia. Ook dit is weer een prachtige plek om te wandelen. Gewoon tussen de giraffen, impala’s en een incidenteel luipaard. Maar dan moet je echt geluk hebben. Bovendien vind je hier heel veel kleurrijke vogels. Tip: vergeet je fotocamera niet, want het zou jammer zijn, wanneer je dat ene moment juist mist.

We plannen deze wandeling in de middag voor je in, zodat je in de ochtend de tijd hebt om op je gemak te ontbijten en wakker te worden in het zwembad. Wil je juist een actieve Kenia-vakantie? Dan plannen we een paardrijtocht voor je in, of een safari bij Nakuru National Park. Kijk bij de Lake Navaisha-bouwsteen voor meer informatie.

 

Dag 5 – Op safari in Nakuru National Park

Je laatste dag rondom het Navaisha meer is alweer aangebroken. Maar het zou zonde zijn om hier weg te gaan voordat je het Nakuru National Park hebt gezien. In anderhalf uur rijd je naar het Nakuru meer waar flamingo’s de oevers een roze gloed geven. De hoeveelheid flamingo’s hangt wel af van je reisperiode. Het droge seizoen van juni t/m september is de beste tijd om ze te zien. Voor vogelspotters is dit echt een paradijs want niet alleen flamingo’s voelen zich hier thuis, ook pelikanen, ijsvogels en nog honderden andere vogelsoorten leven hier. Maar niet alleen in het water en in de lucht zijn hier dieren te spotten. Dit relatief kleine park is misschien wel dé beste plek om tijdens je reis een witte of zwarte neushoorn te spotten. Je slaapt vanavond weer bij Lake Navaisha.

Kenia vakantie twee weken - Masai Mara - Great MigrationDag 6 – Naar Masai Mara National Park

Reistijd: 3,5 uur (ongeveer 185 kilometer)

Daar waar de omgeving bij Lake Navaisha groen is, is dat bij het Masai Mara National Park wel anders. Dit park strekt zich uit over Kenia én Tanzania en het mooie is dat de wilde dieren niets geven om die grenzen. In de maanden juli t/m augustus vindt (meestal) de Great Migration plaats: miljoenen wilde dieren reizen van de Serengeti in Tanzania naar het Masai Mara National Park in Kenia. Op zoek naar water. In de kielzog van de wildebeesten, gnoe’s en gazellen reizen leeuwen en hyena’s mee. Vooral het oversteken van de Grumeti-rivier is een uitdaging. Niet alleen kolkt het water, maar ook de krokodillen lusten wel een hapje.

Kenia vakantie twee weken - Masai Mara safarilodge Je overnacht in Maji Moto, op zo’n 1,5 uur rijden van het nationale park. We hebben hiervoor gekozen omdat het vrij prijzig is om in het park zelf te overnachten. Bovendien overnacht je in een eco-kamp: alles is gemaakt van natuurlijke materialen, zoals takken, stengels, bladeren en zelfs koeienmest. De opbrengsten van het eco-kamp, waarin je overnacht, komen volledig ten goede aan de lokale bevolking. OK, het is niet de meest luxe overnachting, maar de matjes zijn fijn en het uitzicht vanuit je tent over de savanne is overweldigend.

Na de lunch ga je met een lokale gids op pad. Hij vertelde ons veel over de planten en kruiden met hun geneeskrachtige werking. Bovendien wist onze gids veel te vertellen over de geschiedenis van zijn volk. Toen we terug waren in het camp ging het kampvuur al bijna aan en konden we voor de eerste keer een bush-douche uitproberen. Best wel goed te doen eigenlijk.

 

Kenia vakantie twee weken - Masai Mara wandelsafariDag 7 – Op safari

Omdat dieren vaak vroeg in de ochtend op zoek gaan naar water, plannen we je safari ook vroeg in de ochtend in. Even doorbijten dus wanneer je wekker gaat. Vergeet niet voldoende water mee te nemen, de temperaturen lopen snel op. Een beetje spannend vonden onze kids (en wij) het wel om over de savanne te lopen. Wees gerust, hier is gelukkig geen gevaarlijk wild. Maar let op… terwijl de zebra’s je in de verte nieuwsgierig bekijken kan er ook zomaar opeens een giraf voorbij lopen. De gids die met je mee gaat, kent dit gebied op zijn duimpje. Hij weet waar je wel en juist niet moet komen of wat je moet doen, wanneer je oog in oog staat met klein wild.

Kenia vakantie twee weken - Masai MaraIn de middag ga je op bezoek bij het plaatselijke Masai-dorp. De bewoners leven in originele manyatta’s: traditionele huisjes van takken en stro. De kleurrijke bewoners zijn heel nieuwsgierig naar hun gasten. Vriendjes met de Masai kinderen zijn al snel gemaakt. De leerlingen vinden het erg leuk om hun school te laten zien, terwijl de vrouwen trots zijn op hun eigengemaakte sieraden. Zoals je het waarschijnlijk ook van de foto’s kent dragen de Masai vaak rode kleding. Niet alleen symboliseert dit de cirkel van bloed en leven, maar ook schijnt dit te helpen tegen de wilde dieren. Wanneer je eenmaal terug komt bij je camp is de kok al druk bezig met jullie diner. Hoe fijn om met uitzicht over de graasvlaktes te eten, terwijl de heldere sterren boven je staan te schitteren.

Kenia vakantie twee weken - gamedrive Masai MaraDag 8 – Bezoek aan het nationale park Masai Mara

Het is ongeveer 1,5 uur rijden naar de ingang van het nationale park. Je chauffeur neemt jullie vroeg in de ochtend mee naar het Nationale Park. Het is namelijk zo’n 1,5 uur rijden naar de ingang van het park. Het dak van je 4×4-minivan is opklapbaar; zo kun je tijdens de safari 360 graden om je heen kijken. Wanneer je geluk hebt kan het zwart zien van de kuddes gnoe’s en wildebeesten, die onderweg zijn naar vers water en gras. En is het dus erg stoffig. Maar dit betekent wel dat je ook grote kans hebt om leeuwen, hyena’s, luipaarden en olifanten te zien. Dus de moeite meer dan waard. Zeker is dat de giraffen overal boven uitsteken; je ziet ze al vanuit de verte staan.

Vanavond een laatste nacht in dit bijzondere deel van Kenia, voordat jullie morgen aan de reis naar het strand beginnen.

Dag 9 – Terug naar Nairobi

Reistijd: ongeveer 5 uur (ca. 200 kilometer)

Je Kenia vakantie eindig je aan het witte zandstrand van Diani Beach. Omdat de reis vanuit het Masai Mara National Park vrij lang is plannen we hier twee dagen voor in. Zo houd je het nog een beetje leuk. De eerste twee uur is de weg nog off road: slecht onderhouden, stoffig en vol met gaten in de weg. Gelukkig wordt dat steeds beter, naarmate je Nairobi nadert. We plannen het hotel in waar je de eerste nacht ook hebt gelogeerd. Wel zo fijn om al het stof in het zwembad van je af te kunnen zwemmen en even bij te komen. Heb je nog tijd over vandaag? Ga dan naar een opvangcentrum voor jonge weesgiraffen en -olifanten. De jonge weesdieren worden opgevangen, met als doel om ze uiteindelijk weer in het wild uit te zetten.

De volgende ochtend neem je afscheid van de chauffeur/gids. Het is niet verplicht, maar een fooi is wel gangbaar in Kenia. Ongeveer $ 15-20,- per dag is gebruikelijk.

Kenia vakantie twee weken - Mount KilimanjaroDag 10 – Met de ‘treni’ naar het strand van Diani

Vandaag reis je met de trein. Wij vinden dit een snel en duurzaam alternatief voor vliegen of met de auto. Zeker wanneer je bedenkt dat de snelweg tussen Nairobi en Mombasa overvol is met vooral vrachtverkeer. De Mandaraka Express is in 2017 gebouwd door de Chinezen en in vijf uur reis je van Nairobi naar Mombasa. Dagelijks vertrekken twee treinen tegelijkertijd uit Mombasa en Nairobi; ze wachten op elkaar in Mtito Andei, halverwege. Onze ervaring is dat de trein op tijd vertrekt en onderweg kijk je je ogen uit. Niet alleen zie je de Kilimanjaro in de verte liggen, wij zagen bijvoorbeeld een groep olifanten in het Tsavo National Park. Dus ook nog een safari vandaag!

Bij aankomst in Mombasa regelen we een transfer voor je naar het strand. Dat is hagelwit, omzoomd door palmbomen en dit paradijselijke plaatje wordt ook nog eens afgesloten met een azuurblauwe zee! Wat een perfect begin van jullie vakantie door Kenia.

Kenia vakantie twee weken - zwemmenDag 11 t/m 13 – Strand, strand en nog eens strand

Alle tijd om niets te doen. Op het witte privé-strand staan de strandbedjes op je te wachten. De branding ziet er uitnodigend uit en ook de zee lonkt. Bij je hotel is genoeg te regelen, zoals een dagtocht met een traditionele dhow-boot, diepzeevissen, duiken of snorkelen, jetskiën, windsurfen of kitesurfen. Wij zijn naar Wassini Island gevaren en hebben onderweg dolfijnen gespot!

Je hotel is luxe en heeft meerdere zwembaden. Grote kans dus dat je kinderen die graag willen verkennen. Maar om toch wat afwisseling te hebben (mocht je dat willen) plannen wij hier vier nachten voor je in. Alle tijd dus om op je gemak te genieten en te ontspannen.

Kenia vakantie twee weken - einde van de reis Dag 14 – Reis terug naar huis

Aan alle goeds komt een einde, en zo ook aan jullie tweeweekse Kenia vakantie. We regelen een transfer voor je van je hotel naar Mombasa Airport. Maar niet, voordat je voor de laatste keer ’s ochtends de zon op hebt zien komen en je kinderen een laatste duik hebben genomen in het zwembad. Vanuit Diani reis je in ongeveer 40 minuten over de kustweg (met links en rechts wuivende palmbomen) naar Mombasa. Na de oversteek met de pont rijd je door de binnenstad richting luchthaven. Je vliegt via Nairobi; daar heb je een tussenstop.

Deze Kenia vakantie twee weken aanpassen?

Dat kan! Met deze flexibele rondreis door Kenia van twee weken hebben we al een gevarieerde route voor je uitgestippeld. Je kunt deze gezinsreis gerust aanpassen. Wanneer je wat langer de tijd hebt bijvoorbeeld. Hieronder hebben we een aantal suggesties voor je op een rijtje gezet. Heb je zelf andere ideeën om de Kenia-reis aan te passen? Nog beter! Geef je wensen gerust aan ons door.

  • Verleng je reis met Gamedrive van Amboseli naar Tsavo

    In plaats van de treinrit van Nairobi naar Mombasa reis je in vijf dagen in een ontspannen tempo via Amboseli National Park en Tsavo National Park naar het strand. De highlights? Grazende olifanten, uitzicht over de besneeuwde toppen van de machtige Kilimanjaro, leeuwen en jachtluipaarden, en de Big Five.