Safari Kenia - rondreis kinderen

Rondreis 1: De ultieme Kenia Safari

Rondreis Safari Kenia

Rondreis 1: De ultieme Kenia Safari
  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Nairobi - Masai Mara - Lake Navaisha - Hells Gate National Park - Nakuru National Park - Crescent Island - Amboseli - Tsavo - Diani Beach
Reisduur: 17 dagen / 16 nachten
Reissom: Vanaf € 3395,- p.p.
Afhankelijk van exacte reisperiode en gezinssamenstelling
Inclusief: Wandelsafari's met gids, hike in Hells Gate National Park, boottocht Lake Navaishu, wandeling Crescent Island, safari Nakuru NP, gamedrive Amboseli en Tsavo
Vervoer: Airport transfers, gamedrives met safaribusje met opklapbaar dak, vervoer van en naar de parken en verschillende bestemmingen
Vluchten: Bij te boeken, vanaf € 660,- per persoon
Aanvang: Dagelijks

✓ Rondreis Kenia met safari's en strand
✓ Overnachten afwisselend in sfeervolle hotels, (koepel)tenten en lodges
✓ Wandeling door Hells Gate National Park / Njorowa-kloof
✓ Excursie Nukuru National Park
✓ Kennismaking met de Masai
✓ Eindig aan een hagelwit zandstrand

Overnachten: 1 nacht hotel in Nairobi, 3 nachten eco-kamp, 4 nacchten Afrikaans huisje, 4 nachten safaritent of kleinschalige lodge, 4 nachten beachresort
Excursies: Wandelsafari's met gids, hike in Hells Gate National Park, boottocht Lake Navaishu, wandeling Crescent Island, safari Nakuru NP, gamedrive Amboseli en Tsavo
Vervoer: Airport transfers, gamedrives met safaribusje met opklapbaar dak, vervoer van en naar de parken en verschillende bestemmingen
Maaltijden: Tijdens safari op basis van volpension, overige nachten inclusief ontbijt
Overig: 1 liter water p.p. tijdens safari, entreegelden parken, Engelstalige chauffeur/gids
Duurzaam reizen: Je reis wordt 100% CO²-gecompenseerd

✓ Intercontinentale vlucht
✓ fooien
✓ optionele excursies
✓ overige maaltijden
✓ reserveringskosten (€ 25,- p.p., met een max. van € 75,-)
✓ eenmalige bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)

Safari Kenia - Nairobi Dag 1 – Karibu in Kenia!

Vandaag begint jullie gezinsrondreis met safari door Kenia. De meeste vluchten naar Nairobi landen in de avond; wij regelen een transfer voor je naar je hotel. Wel zo fijn dat er een chauffeur op je wacht, die de weg weet en de taal spreekt. Nairobi is namelijk een miljoenenstad met enerzijds wolkenkrabbers en anderzijds uitgestrekte savannes met grazende zebra’s en andere wilde dieren. De wegen zijn (vaak) slecht onderhouden en de verkeersregels zijn een uitdaging. Prettig dus dat je alleen maar even wat Keniaanse shillings hoeft te pinnen, en achterin van de auto kunt gaan zitten. Je bent zo’n 40 minuten onderweg naar je hotel met zwembad. We hebben gekozen voor een hotel in een rustige en veilige buitenwijk van Nairobi. Zo kun je vanavond op je gemak bijkomen van de lange vlucht.

Safari Kenia - giraffenopvang NairobiDe meeste reizigers gaan de volgende dag op pad om écht met de familiereis te beginnen. Wil je nog een dagje langer de tijd hebben om Nairobi en de omgeving te verkennen? Dan plannen we dat voor je in. Zo kun je ervoor kiezen om lekker uit te slapen en daarna de dag te beginnen bij het zwembad. Het échte “Out of Africa”-gevoel krijg je natuurlijk in het Karen Blixen-museum. Of ga naar het Nationaal Museum, met een enorme collectie opgezette beesten en een heus dino-skelet. Een bezoek aan een opvangcentrum voor jonge weesgiraffen en -olifanten mag dan ook niet ontbreken. De jonge weesdieren worden opgevangen, met als doel om ze uiteindelijk weer in het wild uit te zetten. In de namiddag springen je kinderen weer het zwembad in, terwijl jij op de veranda, met uitzicht op de weelderige tuin, een boek kunt lezen.

Kenia safari - op naar de Masai MaraDag 2 – Naar Masai Mara National Park

Reistijd: Ongeveer 5 uur (200 kilometer)

Je echte rondreis begint vandaag. Jullie reizen in een Toyota Minivan of landcruiser. En je eigen chauffeur uiteraard. De eerste twee à drie uur rijd je nog over asfalt, daarna begint het karakteristieke hobbelen. De naam Masai Mara is een combinatie van de inheemse bevolking (de Maasai) en de rivier (Mara), die door het reservaat stroomt. Het landschap bestaat uit grasvlaktes. Het nationale park staat bekend om de bevolking, maar ook om The Big Five. En om de Great Migration: de grote seizoenstrek van de dieren. Je overnacht in Maji Moto, op zo’n twee uur rijden van Masai Mara. Omdat overnachten in de Masai Mara vrij prijzig is slaap je in dit eco-kamp. Het is kleinschalig en gemaakt van natuurlijke materialen: takken, stengels, gras en zelfs koeienmest. De opbrengsten van dit eco kamp vloeien terug naar de lokale gemeenschap.

Safari Kenia - kampvuur bij de MasaiNa de lunch ga je met een stamlid op pad. Onderweg vertelt hij je alles over de geneeskundige kracht van de planten maar ook over zijn voorouders. Wij namen onze eerste echte bush douche, toen we weer eenmaal terug waren in het eco kamp. De kinderen doken in een natuurlijke bron om daar lekker in bij te komen. Valt de avond eenmaal, dan wordt het kampvuur aangestoken en is het tijd om te eten. Na het eten kruip je in je eigen koepeltentje, onder de overweldigende sterrenhemel. Je slaapt op een fijne matras, onder kleurrijke dekens. En met het geluid van ‘the African bush’ op de achtergrond.

Kenia safari - giraffen op de vlaktes

Dag 3 – Safari te voet

Houd er rekening dat je niet echt uit zult slapen in je koepeltentje. Zodra de zon gaat schijnen kan het namelijk al flink warm worden. Wij zijn de dag gestart met een verse kop koffie en een lekker ontbijt. Het uitzicht over de uitgestrekte savanne is de kers op de taart, wat ons betreft. En dan is het tijd voor jullie wandel-safari. Vergeet niet om voldoende water mee te nemen, want het kan al snel heel warm worden. Misschien is het in het begin even spannend, om ‘zomaar’ over de savanne te lopen, maar hier is geen gevaarlijk wild. Wat je dan wel ziet? Zebra’s die je in de verte heel nieuwsgierig bekijken en giraffen die voorbij lopen.

Safari Kenia - op bezoek bij een schooltjeNa de lunch neemt de gids je mee naar een Masai-dorp in de buurt. De Masai wonen in traditionele manyatta’s: kleine huizen van takken de stro. De nomadenstam kent geen landsgrenzen en staat bekend om hun kleurrijke kleding. Vaak rood, omdat die kleur voor de Masai het leven en bloed symboliseert. Bovendien zou rood wilde dieren afschrikken. De Masai zijn ook heel nieuwsgierig, dus je kinderen zullen al snel nieuwe vriendjes hebben gemaakt. Ze laten jullie graag hun school zien en de vrouwen van het dorp tonen hoe ze kleurrijke sieraden maken. Eenmaal terug in het kamp komen de geuren uit de keuken je al tegemoet. Tijd om te eten en daarna weer in je tent te kruipen.

Dag 4 – Op safari in Masai Mara National Park

Je chauffeur neemt jullie vroeg in de ochtend mee naar het Nationale Park. Het is namelijk zo’n 1,5 uur rijden naar de ingang van het park. Het dak van je 4×4-minivan is opklapbaar; zo kun je tijdens de safari 360 graden om je heen kijken. Reis je in juli of augustus naar Masai Mara? Dan kan het zomaar zijn dat je iets ziet van de Great Migration: miljoenen dieren die het hele park doorcruisen op zoek naar verse graasvlaktes. De vlaktes van het park zien vaak letterlijk zwart van de enorme kuddes gnoes en zebra’s. En in hun kielzog? Leeuwen, hyena’s en jagende cheeta’s. En tetterende olifanten, die zeker niet te missen zijn.

Safari Kenia - huisje bij Lake NavaishaDag 5 – Van Masai naar Navaisha

Reistijd: 3 uur rijden (ongeveer 175 kilometer)

Niet al te lang in de auto vandaag. Lake Navaisha ligt namelijk op zo’n drie uur rijden van Maji Moto. Je overnacht in een fijn hotel met zwembad. En vanuit dat fijne hotel laten we je Nakuru en Hells Gate National Park ontdekken. Nijlpaarden, krokodillen, flamingo’s, maar ook een incidentele witte of zwarte neushoorn vind je hier! Vandaag begin je echter rustig, met een ontspannen middag in het zwembad. Meestal verblijf je in een huisje, in Afrikaanse stijl, middenin een groene tuin. Kijk niet raar op wanneer zomaar opeens een zebra of giraffe voorbij loopt.

Kenia Safari - nijlpaarden in het waterDag 6 – Hiken in Hells Gate National Park

Vanuit je hotel rijd je in ongeveer een uurtje naar Hells Gate National Park, hier is jullie eerste game drive. Dus vergeet niet om je verrekijker en fototoestel mee te nemen. Een beetje saai om alleen maar in de auto te zitten? Dit park is juist uitermate geschikt om te wandelen en samen met je gids verkennen jullie de Njorowa-kloof.

’s Middags ben je weer terug bij Lake Navaisha. Hier stap je in een boot en varen jullie het meer op. De nijlpaarden zie je kenmerkend met hun ogen boven het water gluren (handjes binnen boord houden) en je ziet papyrusplanten, waterlelies en in de verte weeldig begroeide oevers.

Kenia safari - wandelen op Crescent IslandDag 7 – Wandelsafari op Crescent Island

In de ochtend even tijd voor jezelf. Uitslapen, zwemmen of gewoon even niets doen. Houd je juist van actief bezig zijn? Ontdek dan de omgeving te paard. Lees hier meer over op Nijlpaarden en flamingo’s in Lake Navaisha. In de middag ga je op wandelsafari, op Crescent Island. Dit is een schiereiland, bevolkt door giraffen, zebra’s, antilopen en gnoe’s. Hier leven meer dieren per vierkante meter dan in welk ander park dan ook in Kenia. Succes gegarandeerd!

Lake Nakuru tijdens je Kenia safariDag 8 – Op safari in Nakuru National Park

Ben je in Navaisha, dan mag je volgens ons Nakuru National Park niet overslaan. In anderhalf uur rijd je vanochtend naar het Nakuru meer. Duizenden flamingo’s geven de oevers een roze gloed. Hoe bijzonder om dit te mogen zien. Houd overigens er wel rekening mee dat je in het droge seizoen (van juni t/m september) de meeste flamingo’s spot. Heb je geluk? Dan spot je vandaag de zeldzame witte of zwarte neushoorn. Maar ook nijlpaarden en waterbokken zijn hier goed te zien.

Vanavond slaap je een laatste nachtje in je hotel. Tijd om nog even lekker te ontspannen, voordat je de reis gaat maken naar het Amboseli en Tsavo National Park.

Safari Kenia - op naar Lake NavaishaDag 9 – Naar Amboseli National Park

Reistijd: ongeveer 6,5 uur (ca. 355 kilometer)

Vandaag heel vroeg uit de veren, want je hebt een lange reisdag voor de boeg. Het is namelijk vanuit Lake Navaisha ongeveer 6, 5 uur rijden. Vind je dit te lang? Laat het ons weten, zodat we een overnachting in Nairobi voor je in kunnen plannen; zo halveer je de reisafstand van vandaag. Eindeloze vlaktes trekken aan je voorbij vandaag. Het voordeel van deze lange rit? De weg is volledig geasfalteerd. Geen gehobbel dit keer op de achterbank, maar eindelijk de tijd om een filmpje te kijken. Vanavond slaap je in een van onze sfeervolle safaritenten of in een van onze sfeervolle familiekamers, in Afrikaanse stijl.

Amboseli tijdens safari Kenia reisDag 10 – Verblijf in Amboseli National Park

Amboseli National Park is een wat saaier landschap: open vlaktes met hier en daar een acacia boom. Dit heeft als voordeel dat het wild heel makkelijk te spotten is. En dat is wat jullie vandaag gaan doen! Amboseli staat bekend om de Big Five: olifanten, leeuwen, buffels, neushoorns en luipaarden. En ze zijn hier allemaal goed te spotten, met name de olifanten hebben de hoofdrol. Dit is dus echt niet de dag om je camera en verrekijker thuis te laten liggen. Wat we ook zagen? Zebra’s, gnoe’s en zelfs hyena’s. En de kers op de taart is wat ons betreft het uitzicht op de Kilimanjaro. Dit is de hoogste berg van het Afrikaanse continent en met haar besneeuwde flanken domineert ze het uitzicht.

Oranje wereld van Tsavo tijdens je Kenia safariDag 11 – Onderweg naar Tsavo National Park

Reistijd: ongeveer vier uur (ca. 130 km)

Na je ontbijt is het weer tijd om verder te reizen. Je bent zo’n vier uur onderweg naar Tsavo National Park: het grootste wildpark van Kenia – qua oppervlakte is het ongeveer de helft van Nederland. Het kan hier enorm droog zijn en verbaas je dan ook niet over al het rode zand en stof. Rood, roder, roodst. Ze zeggen dat zelfs de olifanten rood zijn, omdat ze graag een bad nemen in de rode modder en het rode zand over zich heen spuiten. Om je reis wat leuker te maken stop je onderweg bij de Mzima Springs; een natuurlijke oase mídden in de gortdroge Tsavo-woestijn. Nijlpaarden dobberen hier tevreden rond en met wat geluk spot je zelfs krokodillen. Geen plek dus om zelf af te koelen.

Wild spotten tijdens Kenia safariDag 12 – Tsavo safari

Je zult zien dat je tijdens deze familiereis door Kenia vaak vroeg wakker bent. Of vroeg op moet staan. En vandaag ook weer. Ook dieren worden vroeg wakker en dit is dan ook de beste tijd om ze te zien. Je chauffeur haalt je vroeg op en samen gaan jullie op game-drive. Gelukkig kent hij de weg en weet hij waar je het wild goed kunt zien. Langzaam rijdt hij dan ook over het rode zand tussen groene bomen en vulkanische bergen door. Schrik niet wanneer een giraffe stopt om jullie eens goed te bekijken. Kom je in de buurt van een drinkplaats, dan is de kans groot dat je zebra’s en olifanten ziet drinken. Wanneer de chauffeur de motor uitzet geniet je in alle stilte van dit moois. Wij vonden het wel spannend toen de olifanten redelijk dicht langs onze auto liepen, maar muisstil zitten is het motto vandaag.

Safari Kenia - olifanten op de vlaktesDag 13 – Tijd om naar het strand te gaan…

Maar niet voordat je ’s ochtends vroeg nog voor de laatste keer op safari gaat tijdens je reis door Kenia met kinderen. De chauffeur neemt je mee naar Tsavo East National Park, met open vlaktes en de bekende baobab-bomen. Jachtluipaarden en leeuwen zijn hier goed te vinden. Na deze laatste game-drive heb je nog een rit van ongeveer vier uur voor de boeg. Maar dan heb je ook wat: hagelwit zandstrand, wuivende palmbomen en een azuurblauwe zee. Je overnacht lekker luxe in een beach-resort, mét familiekamers. Je hotel ligt aan het strand en heeft meerdere zwembaden. Wil je liever kleinschalig overnachten? Laat het ons weten. Je leest er meer over bij de bouwsteen Mombasa Strand.

Witte stranden van ZanzibarDag 14 – 16 – Hakuna Matata aan het strand van Mombasa

Even helemaal niets. Dat is het motto van de komende paar dagen. Diani Beach ligt aan de Indische Oceaan en staat bekend als het mooiste strand van Kenia. Het hagelwitte zandstrand is parelwit en de Indische Oceaan is azuurblauw. Ook hier schiet je perfecte plaatjes. De kinderen zullen de zwembaden ongetwijfeld gaan verkennen, terwijl jij je boek uitleest, of een pod-cast beluistert. Tip: maak een tochtje in een traditionele dhowboot of ga snorkelen of duiken; de onderwaterwereld is kleurrijk. Nog wat actiever? Huur dan een surfplank of neem een kiteles. Wij vonden de zeiltrip naar koraaleiland Wassini een van de hoogtepunten.

Kenia safari - afsluiten op ZanzibarDag 17 – Einde van je Kenia-rondreis

Tijd om naar huis te gaan vandaag. Duik nog even in zee en geniet van het uitgebreide ontbijt. Je chauffeur brengt je, langs de palmenweg, weer terug naar Mombasa. Je terugvlucht vertrekt vanaf Mombasa en onderweg maak je een tussenlanding in Nairobi. Onderweg werp je een laatste blik op de uitgestrekte savannes. Wil je je liever langer blijven? Dat kan! Waar je maar wil plannen we een dagje langer voor je in.