hoogtepunten tanzania safari

Rondreis 4: Highlights Tanzania

Combineer de ultieme safari met de Kilimanjaro, Masai en Zanzibar

Rondreis 4: Highlights Tanzania
 • Overzicht
 • Inclusief
 • Exclusief
 • Kaart
Reisschema: Kilimanjaro – Masai Lodge – Tarangire – Lake Manyara – Serengeti – Ngorongoro - Zanzibar
Reisduur: 17 dagen / 16 nachten
Prijsindicatie: Vanaf € 3495,- p.p.
Afhankelijk van exacte reisperiode en gezinssamenstelling
Inclusief: Kinder-trekking Kilimanjaro, Masai activiteiten, gamedrives door wereldberoemde nationale parken, ziplinen
Vervoer: Airport transfers, vervoer van en naar alle parken, gamedrives met een 4WD landcruiser met opklapbaar dak
Vluchten: Bij te boeken, vanaf €1.100,- per persoon
Aanvang: Dagelijks

✓ Overnacht op plekken die je Tanzania echt laten ervaren
✓ Zoef tussen de baobabtoppen bij Lake Manyara
✓ Verrekijker om je nek en spot het wildlife in wereldberoemde nationale parken
✓ Afdaling in de Ngorongoro krater met de hoogste dierenconcentratie
✓ Kampeer midden in de Serengeti
✓ Leer op een actieve manier meer over de cultuur van de Masai
✓ Een trekking aan de flanken van de Kilimanjaro
✓ Ontspannen afsluiter op vakantie-eiland Zanzibar

Overnachtingen: 6 nachten in lodges, 6 nachten op campsites, 3 nachten in beach resort en 1 nacht authentiek hotel in Stone Town
Excursies: Kilimanjaro trekking voor kinderen, activiteiten met de Masai, safari in Tarangire, Lake Manyara en Serengeti, ziplinen in Lake Manyara, gamedrive in de Ngorongoro krater
Vervoer: Airport transfers, vervoer van en naar alle parken, gamedrives met een 4WD landcruiser met opklapbaar dak
Maaltijden: Tijdens safari op basis van volpension, overige nachten inclusief ontbijt
Overig: 1,5 liter water per persoon tijdens safari, entreegelden nationale parken, Engelstalige gids/chauffeur
Duurzaam reizen: Je reis wordt 100% CO²-gecompenseerd
 • ✓ Intercontinentale vlucht (gem. €1100,- per volwassene)
  ✓ Binnenlandse vlucht
  ✓ Fooien (indicatie € 20,- per dag voor de chauffeur/gids)
  ✓ Visum van € 50,- per persoon
  ✓ Optionele excursies
  ✓ Overige maaltijden
  ✓ Reserveringskosten (€ 25,- p.p., met een max. van € 75,-)
  ✓ Eenmalige bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)

Hoogtepunten Tanzania reisDag 1 – Jambo Tanzania!

Reistijd bij aankomst: 1,5 uur

Vlieg je rechtstreeks van Amsterdam naar Tanzania dan kom je na zo’n negen uur aan op het Kilimanjaro Airport. Na het regelen van de praktische zaken, zoals het visum en het pinnen van de eerste shillings, wandel je de warmte van Tanzania in. Letterlijk en figuurlijk. Een chauffeur staat je met naambordje op te wachten en brengt je in ongeveer 1,5 uur naar de eerste overnachtingsplek. En niet zomaar een, maar met uitzicht op de hoogste berg van Afrika.

Hoogtepunten Tanzania - Materuni watervalDag 2 & 3 – Kilimanjaro met kinderen

“Muzungu, muzungu!” De komende dagen wandel je door het regenwoud, via boerderijen met avocado’s en plantages vol koffie en bananen, naar dorpjes waar vrolijke kinderen met deze woorden naar je zwaaien. De betekenis van het woord ‘muzungu’ is witte of blanke en het is in veel Afrikaanse landen dé manier om reizigers te verwelkomen. Fris en fruitig, en zonder jetlag, begin je vandaag aan de eerste bouwsteen: Kilimanjaro met kinderen. Na het ontbijt stap je in een paar stevige wandelschoenen en reis je samen met de gids naar het startpunt van de trekking. Dit is een lodge op 2900 meter hoogte en een nog spectaculairder uitzicht op de Kilimanjaro. Onderweg naar de Materuni waterval vertelt de gids over wat je ziet, hoort en ruikt. Het kristalheldere water klettert zo’n negentig meter naar beneden. Vergeet je zwemspullen niet, want als je durdft kun je hier een duik nemen. Wees gewaarschuwd want het gletsjer water is ijskoud.

De nacht breng je door in dezelfde kleinschalige lodge, waar je ’s ochtends wordt gewekt door de geluiden van de natuur. De voetjes hebben wat rust gehad, maar mogen ook op dag drie weer aan het werk. Vandaag wandel je namelijk naar de Mweka Gate. Ook wel de finish van de bikkels die de Kilimanjaro hebben beklommen. Een van de (letterlijke) hoogtepunten van Tanzania mag je van je lijstje strepen.

Hoogtepunten Tanzania - leren van de MasaiDag 4 & 5 – Going local met de Masai

Reistijd: 2 uur

Vandaag word je opgehaald door een chauffeur die je naar de bekendste en kleurrijkste nomadengroep van Tanzania brengt. De komende dagen maak je kennis met de Masai in Tanzania. Gewikkeld in rode doeken leeft de nomadenstam op haar eigen manier in de savanne en versierd met sieraden houdt de Masai vast aan eeuwenoude tradities. De komende dagen worden jij en je gezin ondergedompeld in deze manier van leven en tradities. Geen vluchtige stop om aapjes te kijken, maar twee nachten in een eco-lodge waar de Masai cultuur in elke hoek voelbaar is.

Rond lunchtijd arriveer je bij de lodge. Je checkt in, zet de koffers in het hutje en maakt voor het eerst kennis met de Masai. Zo ga je op pad om kruiden te verzamelen voor de Masai-soep, doe je een wedstrijdje speerwerpen, bewonder je de dans tijdens de zonsondergang en luister je naar verhalen bij het kampvuur. Moe maar voldaan val je die avond in slaap en is het de volgende ochtend bij het ontbijt tijd voor familieberaad: gaan jullie een dag bij het zwembad uitrusten of een sociaal project bezoeken in Tinga Tinga? Het bezoek aan het sociaal Masai project is optioneel. Kiezen jullie voor dit bezoek, dan nemen wij dit graag mee in je reisplan.

Tanzania hoogtepunten - wild spotten in Tarangire National ParkDag 6 – Safari in Tarangire National Park

Reistijd: 4 uur

Tijdens deze familiereis reis je naar de afwisselende hoogtepunten van Tanzania. De Kilimanjaro en de Masai heb je al met eigen ogen gezien. Nu is het tijd voor een beestachtig hoogtepunt: safari. Je beleeft je eigen National Geographic avontuur in de nationale parken van Tarangire, Lake Manyara en de Serengeti. Vanuit de jeep zwaai je naar de steeds kleiner wordende Masai en eenmaal aangekomen in Tarangire National Park hang je de verrekijker om je nek. De wildspotter ziet en hoort bijna alles. Hij wijst de verrekijker en je blote ogen dan ook de juiste richting om dieren te spotten. Van dorstige olifanten bij de rivier tot fruit etende bavianen in een baobab boom en van luipaarden in bomen tot wilde honden die maar in weinig nationale park voorkomen. Om geen dier te missen lunch je in de jeep en als de zon gaat zakken reis je naar de campsite. Je slaapt hier in een tent en neemt met de kinderen een verfrissende duik in het zwembad. Toch iets meer comfort? Neem onze opties door van de safari Tanzania bouwsteen.

Ziplinen bij Lake Manyara tijdens je hoogtepunten Tanzania reisDag 7 & 8 – Tussen de bomen bij Lake Manyara

Spot zeldzame leeuwen in acaciabomen, zoek naar olifanten families tussen de begroeide bomen door, wiebel op hangbruggen tussen jungle bomen en zweef van baobabtop naar baobabtop tijdens het ziplinen. De komende twee dagen in en rondom Lake Manyara National Park hebben veel met bomen te maken. Maar het nationale park heeft ook savannes en moerassen waar onder andere flamingo’s verzamelen. Op beide dagen heb je na veel wauw-momenten ook tijd om deze op je in te laten werken aan het zwembad. Het ziplinen heeft een minimum leeftijd van zeven jaar. Zijn je kinderen jonger? Dan gaan we samen kijken naar een andere leuke activiteit.

Serengeti tijdens Tanzania hoogtepunten reisDag 9 & 10 – Serengeti, de natuurdocumentaire

Reistijd: 3,5 uur

Zeg je Tanzania, dan zeg je Serengeti. De naam is letterlijk te vertalen naar ‘eindeloze vlaktes’ en het is ’s werelds bekendste nationale park. Grote televisiezenders nemen hier niet zomaar natuurdocumentaires op. De reden is ‘the great migration’. Zo’n twee tot drie miljoen dieren trekken hier over de vlaktes op zoek naar gras en water. Dé plek dus om the big five te spotten: de leeuw, luipaard, olifant, neushoorn en buffel.

Onderweg naar de nieuwe campsite rijd je dwars door het nationale park. Het besef dat je midden in de Serengeti, tussen miljoenen dieren, overnacht is waanzinnig. En veilig! De rangers blijven dag en nacht alert. Na een nacht onder een kraakheldere sterrenhemel rits je de tent open, trek je een trui aan voor de frisse ochtend en stap je in de jeep voor een zonsopkomst safari. De kans dat je leeuwen, cheeta’s en luipaarden spot is dan het grootst. En die lucht, alleen daarom is vroeg opstaan al geen straf in Tanzania. In de middag koel je af bij het zwembad en stap je nog een keer in de jeep voor weer een ander stukje Serengeti.

Hoogtepunten Tanzania reis met kinderen - tenten op campsite in nationaal park

Dag 11  – Ngorongoro: één van de Afrika-wonderen

Reistijd: 4 uur

Ook vandaag sta je vroeg op en stap je in de jeep. Achter je het uitzicht op de immense vlaktes van de Serengeti en voor je de lange nekken van giraffen. Deze giraffen zijn net als jij onderweg naar de Ngorongoro krater. In deze vulkaankrater, ook wel de Ark van Noach, leven naast giraffen nog vele andere bijzondere dieren. Sterker nog, het heeft de hoogste dierenconcentratie van Afrika. Het is ook een van de zeven Afrika-wonderen en ‘s werelds grootste vulkaankrater zonder water. Genoeg redenen om hier, onderweg van de Serengeti naar Kilimanjaro Airport, een stop te maken van een nacht. Na een goed uitzicht over de krater rijd je dan ook naar ons kamp bij de krater. Ga niet te laat naar bed, want morgen staat de afdaling in de Ngorongoro krater op het programma.

Hoogtepunten Tanzania - flamingo's bij Ngorongoro kraterDag 12 – Afdaling naar the big five

Reistijd: 4 uur

Vanuit de lodge zet je koers naar de Ngorongoro krater. Onderweg vang je tussen de bomen door al een glimp op. Toen wij zelf de eerste keer aankwamen bij de kraterrand viel onze mond open van verbazing en vielen we stil, want wat een uitzicht. Als je mond weer dicht zit en je weer kan praten daal je in een landcruiser de krater in voor een gamedrive. Is the big five nog niet compleet? Vandaag is je kans! Eenmaal uit de krater komt er een eind aan de safari in Tanzania. Je rijdt in ongeveer vier uur terug naar de bewoonde wereld. Het is zonde om je bezoek aan de bewoners van de Ngorongoro krater gehaast te doen. Vandaar dat je vandaag genoeg tijd hebt om de afdaling te maken en je daarna in een hotel bij Kilimanjaro Airport overnacht. Op naar de bounty afsluiter!

Hoogtepunten Tanzania reis - chillen in je hangmatDag 13 – De tropische afsluiter van Tanzania

Reistijd: 1 uur en 45 minuten per vliegtuig en 1,5 per transfer

Het scheelt dat je vannacht vlak bij de luchthaven hebt geslapen, waardoor je vanuit je bed zo het vliegtuig inrolt. Niet naar huis, maar naar het meest tropische stukje Tanzania. Bij aankomst op Zanzibar word je in 1,5 uur naar het levendige dorpje Nungwi gebracht, in het noorden van het eiland. Je overnacht hier in een kleinschalig resort aan het strand. Wakker worden met wuivende palmbomen, de golvende azuurblauwe zee en het parelwitte zandstrand is hier het dagelijkse leven. Over het strand wandel je naar een van de gezellige restaurants. Zanzibar is een vakantie op zich en een fijne afsluiting van avontuur, safari en cultuur.

Hoogtepunten Tanzania reis met kinderen - ZanzibarDag 14 & 15 – Relaxen op Zanzibar

Om de reis met een vakantiegevoel af te sluiten plannen we de komende dagen niks. Luieren in een hangmat, de laatste hoofdstukken van het boek uitlezen en cocktails drinken. De kinderen vermaken zich met hun nieuwe vriendjes in de zee en met zandkastelen bouwen in het zand. Hakuna Matata noemen ze dat hier op Zanzibar. Dit is Swahili voor het motto ‘don’t worry, be happy’. Wil je liever iets van het eiland en haar onderwaterwereld zien? Dan boeken we een excursie voor je. Je leest erover in de bouwsteen Zanzibar Tanzania. We noemen het maar eventjes: er leven walvissen en dolfijnen rondom het eiland. De kans om deze te spotten is groter als je aan boord gaat van een dhow boot, een Arabisch zeilschip.

Hoogtepunten Tanzania reis met kinderen - Stone Town ZanzibarDag 16 – Cultuursnuiven in Stone Town, Zanzibar

De laatste nacht verruil je het beach resort voor een hotel aan het strand van kronkelend Stone Town. Dit stadje was vroeger het handelscentrum tussen Azië, Midden-Oosten en Afrika. Wanneer je door de kronkelstraatjes slentert is dit nog overal merkbaar. Het lijkt soms zelfs alsof je in Marokko bent. Wij kochten in Stone Town nog wat souvenirs en aten wat bij de stalletjes op straat.

Hoogtepunten Tanzania reis met kinderen - gezin met gids

Dag 17 – Goodbye hoogtepunten van Tanzania

Aan alle mooie dingen komt een einde. Het is tijd om met een rugzak vol herinneringen naar huis te gaan. De familiereis met de hoogtepunten van Tanzania is afgelopen. Een chauffeur brengt jullie in tien minuten naar Zanzibar Airport, waarvandaan je via Kilimanjaro Airport naar huis vliegt. Gelukkig hebben jullie de prachtige foto’s nog!

Is kamperen niet echt jouw ding?

“Dan regelen we knusse safari lodges en tented camps voor je. Afwisselend overnacht je net buiten de parken met zwembad en op de belangrijkste plekken slaap je op unieke locaties. Zo slaap je bij de Ngorongoro krater op de kraterrand en midden in de Sergenti in een mobiel tented kamp. Het kamp bevindt zich op een van de beste game driveroutes. Het wordt namelijk opgezet op de plek waar die periode het meeste wild gespot kan worden. Met een beetje geluk zie je duizenden gnoes en zebra’s voorbij trekken.”

Wil je de rondreis met Tanzania's highlights aanpassen?

Dat kan! Het is immers de droomreis van jou en je gezin. Je kunt dus deze rondreis boeken, of naar eigen wens aanpassen. Hier een nachtje korter, daar een nachtje langer, een extra excursie of een special stay. Onze Tanzania-reisspecialisten Rommy en Carmen helpen uit eigen ervaring je graag met een passend reisvoorstel.

 • Verblijf in lodges/tented camps tijdens de safari

  Hoogtepunten Tanzania reis met kinderen - verblijf in lodges en luxe tentenSlaap je tijdens je safari liever wat comfortabeler? Dan regelen wij sfeervolle safari lodges en een comfortabele private camp in de Serengeti.

  • 3 nachten lodge met zwembad en genoeg ruimte om te spelen. Zo je stuiterende kinderen na de gamedrives hun energie kwijt.
  • 2 nachten mobiel private camp in de Serengeti. Zo ben je precies op die plek waar het wild zich die periode bevindt. Je hebt je eigen toilet en de (warme) bush douche deel je met enkele mede gasten. Liever een eigen bush douche? Laat het ons weten.
  • 1 nacht lodge op de kraterrand van de Ngorongoro.

  Zijn jullie met zijn drieën en wil je op kosten besparen, vraag ons dan naar de mogelijkheden van een join in safari (maximaal 2 gezinnen van 3)

 • Hotel met een hart - Rhotia Valley Tented Lodge

  Tanzania hoogtepunten op reis

  Wil je alles nog specialer maken? Slaap de eerste drie nachten dan in Rhotia Valley Tented lodge. Hier kom je tussen de gamedrives helemaal tot rust. Vanaf je eigen veranda kijk je uit over de vallei terwijl de kinderen plonsen in het zwembad. Eindelijk heb je tijd voor dat 10 centimeter dikke boek. Je slaapt in luxe safari tenten waardoor je helemaal in Afrikaanse sferen blijft. Met het verblijf in de lodge steun je meteen het aangrenzende Children’s Home.

  • 3 nachten Rhotia Valley Tented lodge
  • 2 nachten mobiel private camp in de Serengeti. Zo ben je precies op die plek waar het wild zich die periode bevindt. Je hebt je eigen toilet en de (warme) bush douche deel je met enkele mede gasten. Liever een eigen bush douche? Laat het ons weten.
  • 1 nacht lodge op de kraterrand van de Ngorongoro.
 • Sociaal project in Ting Tinga

  Hoogtepunten Tazania reis met kinderen - sociaal projectBreng een bezoek aan het sociale project Maasailand Development for Women and Children. Om Masai kinderen een betere toekomt te bieden heeft dit project een kleuterschool en ondersteunen ze een Engelse basisschool. Tijdens je bezoek mag je deelnemen aan schoolactiviteiten. De lokale ontmoetingen met de lokale kinderen zullen onze tieners niet snel vergeten. Ze zijn er school zelfs meer door gaan waarderen. Ook bezoek je een lokale vrouwengroep die laten zien hoe ze traditionele Masai sieraden maken met kleine gekleurde kralen. Aanrader vanwege de educatieve en leuke ervaring!

 • Tussen het lokale leven op Zanzibar

  ZZanzibar special stay tijdens hoogtepunten Tanzania reisoek je na je safari een plek weg van het massatoerisme en tussen het lokale leven? Verblijf dan in een van de dorpjes Jambiani of Matemwe. De kleinschalige lodges die wij hier hebben gevonden, bestaan uit huisjes met rieten daken. De lodges liggen pal aan het strand. Afhankelijk van de beschikbaarheid verblijf je in een van de twee lodges.