Inspiratie voor je Kenia en Tanzania-reis

Afwisseling tijdens een individuele Kenia en Tanzania-vakantie vinden wij belangrijk en dé manier om het land echt te leren kennen. Door onderstaande beelden krijg je een goed idee van wat er zoal te zien en doen is in Kenia en Tanzania, maar ook wat wij als Riksja Family Tanzania te bieden hebben aan jou als klant.

Kenia en Tanzania in beeld

Reis met ons mee naar Kenia en Tanzania. De leukste plekjes die we kennen, hebben we vast voor je op een rij gezet.

Hoogtepunten Tanzania reis met kinderen - trekking Kilimanjaro watervalZanzibar - Tanzania met kinderenManyara national park zipline

Onze top 5 bezienswaardigheden

1. Serengeti

Serengeti National Park migratieHet wereldberoemde Serengeti National Park in Tanzania mag je niet missen tijdens je reis. Je begint vaak vroeg met een gamedrive in de 4×4 landcruiser. Bijna zeker zie je tijdens je Serengeti safari leeuwen en met een beetje geluk spot je cheetha’s. Tijdens de grote trek zie je miljoenen gnoes en zebra’s over de vlaktes denderen op zoek naar vers gras en water. Een wonderlijk schouwspel van moeder natuur. Na een middagdutje op het heetste moment van de dag maak je nog een middag gamedrive. Aan het einde van de dag keer je terug naar je private tented camp en overnacht je nogmaals onder de sterren van de Serengeti.

2. Krater

De Ngorongoro krater wordt ook wel het achtste wereldwonder en Ark van Noach genoemd. Het is de grootste, geheel in tact zijnde krater ter wereld en het barst er werkelijk van de wilde dieren. Na een goed uitzicht over de krater koersen we naar onze sfeervolle lodge in de Ngorongoro Conservation Area. De dag erna staat de afdaling in de Ngorongoro krater op het programma. Je rijdt eerst door een soort tropisch regenwoud van waar je, tussen de bladeren door, af en toe een glimp opvangt van de krater. Toen wij zelf de eerste keer aankwamen bij de kraterrand viel onze mond open van verbazing en vielen we stil, wat een uitzicht… Met de 4×4 landcruiser daal je langzaam af in de krater voor een gamedrive. Het barst hier van het wild: (veel) leeuwen, honderden gnoes en zebra’s, een poel vol knorrende nijlpaarden, cheeta’s, luipaarden, struisvogels, jakhalzen. Met een beetje geluk maak je vandaag je Big Five compleet.

3. Masai Mara Kenia

Een korte safari naar de Masai Mara Kenia, voor reizigers die wat minder tijd hebben of de Masai Mara willen combineren met een safari richting de kust van Kania. Dit is het gebied dat je kent van National Geographic, waar tijdens de grote trek duizenden gnoes de rivier oversteken, met in hun kielzog hongerige leeuwen en krokodillen. Je slaapt in ons comfortabele tented camp, weg van de grote toeristische lodges. Met vaste bedden en je eigen toilet, maar wel dicht bij de natuur. In de verte hoor je hyena’s lachen en leeuwen brullen. Dit is Afrika!

4. Zanzibar

Hoogtepunten Tanzania reis met kinderen - ZanzibarNaast alle ingrediënten voor een bountyreclame en een overweldigende onderwaterwereld heeft Zanzibar nog veel meer te bieden. Je overnacht in een van onze kleinschalige beach resorts aan de oostkust waar je lekker kunt wegsoezen in een hangmat. Het laatste nachtje slaap je middenin de eeuwenoude binnenstad van Stonetown.

 

5. Kleinere parken

Last but not least: bezoek ook de kleinere parken in Kenia en Tanzania. In Amboseli in Kenia zie je grazende olifanten met de gigantische besneeuwde bergtop van Kilimanjaro als decor. Je reist per 4×4 minivan met je privé chauffeur/gids en overnacht in comfortabele tented camps op de meest spectaculaire plekken in de natuur.

 

Bekijk de kaart met al onze Tanzania en Kenia bouwstenen.

Algemene informatie Tanzania & Kenia

Op deze pagina vind je linkjes naar algemene informatie die van belang is voor je Kenia of Tanzania-vakantie. Goede voorbereidingen treffen is belangrijk wanneer je een verre reis gaat maken. Je vindt hier tips over onder meer gezondheid op reis, veiligheid en geldzaken. Ook bij onze Tanzania-bouwstenenKenia-bouwstenen en rondreizen kun je veel nuttige informatie terugvinden.

Klik op onderstaande links voor meer algemene reisinformatie Tanzania en Kenia:

Bouw je reis

Bouwstenen zijn korte individuele Kenia- en Tanzania reizen van een aantal dagen (met vaak een transfer, overnachting en excursie). Door ze met elkaar te combineren kun je je eigen Kenia en/of Tanzania reis samenstellen. Of kies één van onze individuele rondreizen uit; dit zijn combinaties van onderstaande bouwstenen die we goed bij elkaar vinden passen.

 

 

 

 

Vraag jouw portie inspiratie aan!

Ben je nog aan het oriënteren op Kenia en/of Tanzania en aan het puzzelen waar je heen wilt? Wij delen graag onze insidertips met je: plekken die je wat ons betreft niet mag missen! Vraag onze gratis inspiratiemail aan op Riksja Family!

De bestemmingsexperts van Riksja Tanzania, Rommy en Stanley, kunnen niet stoppen met praten over Tanzania en al het moois dat het land biedt. We inspireren je graag met onze tips voor je reis.

Praktische weetjes

Tijdsverschil: 2 uur later in onze wintertijd, 1 uur later in de zomertijd
Taal: Swahili en Engels
Munteenheid: Keniaanse Shilling en Tanzaniaanse Shilling
Visum: Je hebt een apart visum per land nodig

Liever bellen?

Maandag t/m vrijdag 09:00 uur -17:30 uur