Nairobi reis excursie giraffenopvang

Praktische informatie Kenia en Tanzania

Wanneer je denkt aan Kenia en Tanzania denk je meteen aan safari’s, uitgestrekte savanne’s, rivieren met nijlpaarden en krokodillen en waarschijnlijk de Masai. Wat praktische informatie over Kenia en Tanzania zorgt ervoor dat je hier nóg meer van geniet, omdat je goed voorbereid op reis gaat. Wel zo handig, wanneer je met je gezin deze reis gaat maken. Ook vind je hieronder leuke weetjes voor je kinderen, zodat zij ook precies weten waar ze naartoe gaan op vakantie.

Wil je je nog beter voorbereiden op bv. de visum- of gezondsheidsaspecten? Lees dan ook onze pagina visum, geld en gezondheid.

Wist je dat…?

De geschiedenis, in een notendop

Kenia werd op 12 december 1963 een onafhankelijke monarchie, met de Britse koningin als staatshoofd en Jomo Kenyatta als premier. Een jaar later werd Kenia een republiek en werd Kenyatta president. Helaas kenmerkten alle regimes (toen en daarna) zich door veel corruptie en vriendjespolitiek. De oppositiebeweging en media werden onderdrukt.

De naam Tanzania is een samentrekking van de twee landen waaruit het is voortgekomen: Tanganyika en Zanzibar. Op 26 april 1964 verenigde de Republiek Tanganyika zich met de Volksrepubliek Zanzibar en Pemba: Tanzania was geboren. Een paar jaar later werd de Verklaring van Arusha aangenomen: er moest een ontwikkelingsplan komen, Afrikaans socialisme, traditioneel Afrikanisme en een eenpartijdemocratie. Voor de ruim 12 miljoen boeren werden dorpen ingericht, met daarin scholen, ziekenhuizen en andere voorzieningen. In 1979 verjoeg Tanzania dictator Idi Amin, in buurland Oeganda.

Er valt natuurlijk nog veel en veel meer te vertellen over de geschiedenis. Zoals dat 2 miljoen jaar geleden er al bewoning was, door mensachtige wezens. Wij vinden het zelf altijd leuk om een goede reisgids te raadplegen, waar dit uitgebreider beschreven staat.

Heb jij de rondreis nog niet gepland? Kijk dan eens bij onze bouwstenen van Kenia en Tanzania, waarmee jij de ideale familiereis samenstelt. Onze rondreizen geven je een goed beeld hoe je de bouwstenen met elkaar combineert.

 

 

 

Natuurlijk zijn de rondreizen aan te passen. Hier en daar een nachtje korter of langer, een andere bouwsteen óf een andere excursie bijvoorbeeld.

De belangrijkste verschillen

Eten en drinken

Je zult in Kenia en Tanzania geen culinaire hoogstandjes treffen. De traditionele ingrediënten (die vaak gebruikt worden) zijn vlees en kip, tomaat, wortel en ui, peper en zout. Vaak eet je dit samen met rijst, cassave en kookbananen. Ben je aan de kust? Dan is het genieten van vers gevangen vis. Indiërs hebben wel wat invloed gehad op de keuken, dus je bestelt net zo gemakkelijk een chapati of een samosa. Ook fast food heeft zijn weg gevonden naar Kenia en Tanzania; met name in de grotere steden is dat makkelijk te bestellen.

Frisdranken als Coca Cola en Fanta zijn bijna overal te koop, net zoals koffie en thee. Drink geen water uit de kraan, maar koop flessen water in de supermarktjes.

Contactgegevens ambassades

Als we de praktische informatie over Cuba op een rijtje zetten, mogen de contactgegevens van de ambassades natuurlijk niet ontbreken.