Overnachten in Tanzania en Kenia

Op je reis met Riksja Family Tanzania slaap je in sfeervolle, kindvriendelijke plekken die passen bij de plaats waar je op dat moment bent. Wij hebben gezocht naar kleinschalige accommodaties, weg van de grote lodges en resorts. Net buiten de wildparken en daardoor betaalbaar, slaap je in sfeervolle kleinschalige lodges en tented camps midden in de natuur. Het échte safarigevoel ervaren in tenten waarin je gewoon rechtop kunt staan, met echte bedden, klamboes en je eigen badkamer, daarvoor hoef je geen kampeerliefhebber te zijn. Aan de kust in Diani Beach en op Zanzibar overnacht je in een knus beach resort pal aan het strand.

We hebben de accommodaties allemaal zelf bezocht en uitgekozen op ligging, sfeer, servicegerichtheid en een goede prijs/kwaliteit verhouding. Hieronder vind je een impressie van de categorieën accommodaties die wij in onze reizen hebben opgenomen. Voor meer informatie kun je altijd contact met ons opnemen.

Typisch Riksja Family Kenia & Tanzania

Een sfeervolle, schone en verzorgde accommodatie op een goede locatie. De meeste overnachtingsplaatsen van Riksja Family Tanzania vallen in deze categorie. Vaak met familiekamers, een zwembad en ruimte om te spelen. Deze variëren van een lodge in Afrikaanse sferen tot een knus hotel met bloementuin tot een kleinschalig sfeervol beach resort of een comfortabel tented camp.

Onder andere bij de bouwstenen Hallo Nairobi!, Nijlpaarden en flamingo’s in Lake Navaisha, Paradijselijk Diani Beach en Gamedrive van Amboseli naar Tsavo slaap je in deze typische Riksja accommodaties.

Moshi - kamer bij lodgeOvernachten Kenia en TanzaniaKenia safari - je tent bij TsavoAmboseli Tsavo lodge met zwembadZwembad resort Diani BeachDiani Beach resort met zwembad

Special Stay

Bij sommige bouwstenen hebben we bijzondere accommodaties gevonden met een authentieke Afrikaanse sfeer die het overnachten echt speciaal maken. Je betaalt er iets meer voor, maar deze accommodaties geven je reis dan ook net iets extra’s… meer beleving. Soms luxer, soms zit het meer in de unieke sfeer. De lodges of tented camps (permanente safari tenten) zijn vaak gebouwd van natuurlijke materialen en staan midden in de natuur. De sfeer is huiselijk, het personeel behulpzaam en vriendelijk. Een voorbeeld hiervan is de overnachting in Rhotia Valley Tented lodges & Children’s Home waar je tijdens de bouwsteen ‘Serengetio safari – hotel met een hart’ kunt verblijven. Dit is tevens een van de hulpprojecten die Riksja Family Tanzania ondersteunt. Ook op het witte strand van Zanzibar kies je makkelijk voor een bijzonder plekje. Je bungalow tijdens de bouwsteen ‘Als nomad door de Masai’ is ook een voorbeeld. Een hut met gevlochten takken, handgemaakte meubels, fijn zwembad en een uitzicht waar je u tegen zegt. Andere voorbeelden zijn ‘Lake Naivasha – boerderij verblijf’.

Overnachten Tanzania KeniaNational Park Tanzania - ligbedden Rhotia ValleyTanzania overnachtenZanzibar Special Stay - ultieme verblijf plekZanzibar Special Stay - zwembad met uitzicht

Beleef het basic

Bij twee bouwstenen overnacht je eenvoudiger. Het draait vooral om de ultieme beleving: in Kenia slaap je vlakbij de Masai Maria in ons eco-camp in lichtgewicht tentjes (waar je wel in kunt staan) op dikke matrassen bij de gastvrije Masai. De bush douche, die op verzoek wordt voorzien van warm water en het nette, maar primitieve toilet deel je alleen met je buren. Ook in Tanzania bieden we zo’n bijzondere plek aan. Tijdens de bouwsteen ‘Serengeti safari’ slaap je in een tentje op een campsite net buiten de parken. Wel is er een zwembad om te spelen. Zo ervaar je het ultieme Afrika gevoel. Terwijl jij je opfrist, roert de kok in z’n pannen. Na een warme maaltijd en blik op de heldere sterrenhemel stap je je tent in.

Kamperen Tanzanianational park tanzania verblijfOvernachten Tanzania met zwembadTent bij de Masai tijdens safari KeniaSafari Kenia - binnenkant tent bij de Masai