Tanzania met kinderen - kinderen

Tanzania met kinderen - Kenia Safari - Maji MotoKenia & Tanzania met kinderen

Moeten we dat nou wel doen, naar Kenia of Tanzania met kinderen? Ons antwoord is: Já, doen! Of je nu reist met kleine kinderen of met tieners: beide bestemmingen hebben alles wat je maar wilt tijdens je vakantie: avontuur, wild life en witte stranden. Bovendien kies je zelf voor een langzaam of juist sneller reistempo. Spot de Big Five met je kinderen, leer speerwerpen bij de Masai, begluur nijlpaarden zoals ze jou begluren, tokkel door de jungle en verken de onderwaterwereld: Kenia en Tanzania have it all.

 

 

 

 

 

Bij Riksja Family Tanzania hebben we bouwstenen en rondreizen samengesteld die geschikt zijn voor het hele gezin: de reisafstanden, slaapplekken én de activiteiten.

Goed om te weten

Ga je met je gezin op vakantie naar Kenia of Tanzania? Dan is het wel zo handig om een aantal zaken van te voren te weten

Reizen met kleine kinderen

Wanneer je met je kleine kinderen op reis gaat naar Kenia of Tanzania, dan adviseren we om voldoende luiers en babyvoeding vanuit Nederland mee te nemen. In de grotere steden en badplaatsen is hier wel aan te komen, maar ga je naar de nationale parken dan is het handig om een voorraadje bij je te hebben. Samen met jou bouwen jij je ideale reis: wanneer je kindje nog veel slaapt overdag plannen we niet elke dag twee game drives of safari’s in. Het kan zijn dat je er af en toe eentje overslaat. Of dat één van de ouders wel op safari gaat en de ander bij de kleinste(n) blijft.

Eten & drinken

Houd er rekening mee dat kleine kinderen over het algemeen meer vatbaar zijn voor uitdroging en diarree. Laat ze dan ook voldoende drinken (eigenlijk geldt dit voor elke reiziger), bij voorkeur water en zorg dat je kinderen voldoende voedingsstoffen binnenkrijgen. Onze collega Birgit volgde daarin altijd haar onderbuikgevoel. Wanneer iets niet goed ruikt of smaakt, eet het dan niet op.

Tanzania met kinderen - safari - zebra'sDe keuken is gebaseerd op lokaal verbouwde producten, zoals aardappelen, cassave, granen, bananen, pompoen of maïs. Ook geitenvlees is erg populair. Hoe dichter bij de kust, hoe makkelijker om ook verse vis te bestellen. Op de lokale markt vind je naast alle groenten ook veel vers tropisch fruit, zoals mango, papaja, ananas, guave, kokosnoot en sinaasappel. Is het fruit nog ongeschild? Dan kun je het veilig eten. Je vindt veel straatstalletjes waar je eten kunt kopen. Wij raden dit echter af: grote kans dat het eten niet voldoende verhit is, niet gewassen is met gefilterd water of niet voldoende gekoeld is.

Omdat het warm is in Kenia en Tanzania moet je veel water drinken. Drink geen water uit de kraan, maar altijd uit de fles. Mineraalwater is overal prima verkrijgbaar en wordt verkocht in plastic flessen. Houd je van koffie en thee? Dan heb je geluk! Vooral in Kenia vind je koffie- en theeplantages; je drinkt je koffie en thee hier verser dan vers.

Op de meeste plekken kun je alcohol kopen. Bier en wijn wordt lokaal gebrouwen, waarbij wij het bier echt lekkerder vinden dan de lokale wijn. Ook sterke dranken, zoals likeur en whiskey zijn goed te verkrijgen. Liever je bekende merk? Heineken bijvoorbeeld is ook terug te vinden op de menukaart. Houd er rekening mee dat internationale biertjes vaak duurder zijn dan de lokale brouwsels.

Een positieve bijdrage

 

Riksja Family Kenia en Tanzania

Riksja Family bestaat uit een team van reizende ouders én reisfanaten. Zij adviseren je uit eigen ervaring over het reizen met kinderen: van baby’s tot tieners.

“Je kinderen laten je met een onbevangen blik naar de wereld kijken. Maar bovenal is contact met de lokale bevolking veel sneller gemaakt. Reizen met kinderen brengt je zo echt dichter bij het land.” – Leonie, bestemmingsexpert Riksja Family.