Tanzania reizen leeuw

Serengeti safari

Jouw eigen National Geographic avontuur

  • Overzicht
  • In het kort
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Tarangire, Lake Manyara, Ngorongoro krater, Serengeti
Reisduur: 7 dagen / 6 nachten
Activiteit: game drives & ziplinen
Reissom: Afhankelijk van exacte reisperiode en gezinssamenstelling

✓ Privé safari in een stoere 4x4 safari jeep
✓ Vier wereldberoemde nationale parken
✓ Ziplinen tussen de baobab bomen
✓ Kamperen voor het ultieme Out of Africa' gevoel

  • De tapijten van gnoes en zebra’s, een cheeta die de aanval inzet of een brul van een leeuw. Momenten die je voor altijd bij blijven. Een safari door Tanzania’s wereldberoemde nationale parken is bijna gegarandeerd dieren spotten. Vaak nog van dichtbij ook. Uiteraard bezoek je de Serengeti en de Ngorongoro krater maar ook Tarangire en Lake Manyara slaan wij niet over. Tijdens deze bouwsteen ga je op zoek naar de Big Five! Welke dat ook alweer zijn? Komt ‘ie: het luipaard, de leeuw, olifant, buffel en neushoorn. Je slaapt op campsites. Zo beleef je het ultieme Afrika. Optioneel slaap je in knusse safari lodges en tented camps en in de Serengeti in een mobiel prive camp.

Overnachten: verblijf op campsites
Excursie: game drives & ziplinen
Vervoer: vervoer van en naar alle parken, gamedrives met een 4WD landcruiser met opklapbaar dak
Maaltijden: 6 x ontbijt, 6 x lunch, 6 x diner
Overig: 1 liter water p.p.p.d., entreegelden parken (circa € 55,- p.p.p.d.), Engelstalige chauffeur/gids

✓ Intercontinentale vlucht (ca. € 1100,- p.p.)
✓ Fooien Fooien (indicatie € 20,- per dag voor de chauffeur/gids, € 10,- per dag voor de kok)
✓ Visum kosten (€ 50,- p.p.)
✓ Optionele excursie: treetop walk
✓ Optioneel verblijf in lodges & tented camps

National park Tarangire baobab

Dag 1 – Tarangire National Park: dorstige olifanten

Vandaag kan de verrekijker uit de koffer! Na het ontbijt staat je chauffeur (en getrainde wildspotter) voor je klaar. Stap in de stoere jeep waarmee je de komende dagen wereld beroemde parken verkent. Sla eventueel nog wat vers fruit en snacks in en ‘off you go’. Jullie zijn klaar voor jullie eigen National Geograpic avontuur! Onderweg doemen de eerste Afrikaanse hutjes op. Je wordt vrolijk toegezwaaid door kinderen en ziet Massai herders met hun kuddes. Na ongeveer twee uur rijden, kom je aan bij de gate van Tarangire National Park. Het dak van de jeep wordt omhoog geklapt. Nu kunnen jullie 360 graden om je heen kijken.

National Park Tanzania - olifanten Tarangire national parkVia de opvallende baobab bomen rijd je richting de rivier. In het droge seizoen komen kuddes dorstige olifanten hier drinken. Zoek naar luipaarden in de bomen en met een beetje geluk zie je wilde honden. Tarangire National Park is namelijk een van de weinige parken ter wereld waar je deze kunt spotten. De chauffeur neemt tijdens de safari’s een lunchpakketje voor je mee. Zo verlies je geen tijd en kun je optimaal wild spotten. Als de zon begint te zakken rijd je terug naar de uitgang. Blijf vooral om je heen kijken, want het gebeurt vaak genoeg dat er vanuit het niets een leeuw opdoemt. Het is daarna zo’n 1,5 uur rijden naar het plaatsje Karatu.

National Park Tanzania - campsite met zwembad

De komende drie nachten slaap je op een campsite net buiten de parken. Zo hebben de kinderen alle ruimte om lekker rond te rennen, te spelen en bommetjes te maken in het zwembad. Slapen doe je back-to-basic in een eenvoudig tentje. Zo ervaar je volgens ons het ultieme Afrika gevoel. Terwijl jij je opfrist, roert de kok in z’n pannen. Na een warme maaltijd kun je wegdoezelen in een diepe slaap en dromen over je safari van vandaag.

National Park Tanzania - leeuw in de boomDag 2 – Lake Manyara national park: boomleeuwen

Na het ontbijt vertrekken jullie naar Lake Manyara National Park. Dit nationale park is groener dan groen. Door de dichte begroeiing is het vaak flink zoeken. Gelukkig heeft je chauffeur arendsogen en spot hij van ver olifantenfamilies die zich door de bossen bewegen of zeldzame boomklimmende leeuwen in de acaciabomen. Het nationale park staat ook bekend om zijn uitgestrekte savannes en moerassen. Elk jaar brengen duizenden flamingo’s een bezoek aan Lake Manyara National Park. Ze trekken van meer naar meer. Na een dag vol indrukken kom je aan het einde van de middag terug bij het kamp. Hier kunnen je stuiterende kinderen hun energie kwijt in het zwembad. Optioneel kunnen we vandaag een Treetop Walk voor je inplannen. Vlak boven de toppen van de dichte jungle wandel je over een reeks van hangbruggen. Onderaan deze bouwsteen vind je hierover meer informatie.

Ziplinen in National Park TanzaniaDag 3 – Zoef van boomtop naar boomtop

Vandaag staat in het teken van actie en avontuur. Met een helm op en een veiligheidsharnas aan zoef je over een dikke kabel van boomtop naar boomtop. Zoef tussen de baobab bomen en voel hoe de adrenaline door jullie aderen stroomt. Na tweeënhalf uur staat iedereen weer met beide benen op de grond. Een beetje wiebelig van de adrenaline, maar met een gevoel van onoverwinnelijkheid! De rest van de dag kunnen de kinderen plonsen in het zwembad en heb jij eindelijk tijd voor dat 10cm dikke boek.

De minimum leeftijd voor ziplinen is zeven jaar (en minimaal 23 kilo). Zijn je kids jonger dan zeven, dan halen we het ziplinen voor je uit het programma. Eventueel kunnen we wel een Tinga Tinga schilderles of bezoek aan Mto wa Mby dorpje voor je inplannen.

National Park Tanzania - Serengeti National Park migratieDag 4 – Serengeti National Park: grote katachtigen

Na het ontbijt vertrek je richting de wereldberoemde Serengeti National Park. Dit nationale park is gigantisch en wat betreft wildlife het neusje van de zalm. Het is vooral bekend vanwege de grote trek. Miljoenen wilde dieren gaan in deze periode op zoek naar vers gras en water. Niet onbelangrijk: al die zebra’s en gnoes trekken grote katachtigen aan zoals cheeta’s, leeuwen en luipaarden.

Al speurend naar wild rijd je richting het kamp. Je komt hier aan het eind van de dag aan. Hier slaap je vannacht. Midden in de Serengeti. Omringd door miljoenen dieren. Maar maak je geen zorgen; de parkrangers zorgen dat het wild niet te dichtbij komt. Als iedereen geïnstalleerd is, is het tijd voor de echte bush cuisine. Terwijl jullie je verbazen over de verbluffende sterrenhemel, is de kans groot dat je in de verte een leeuw hoort brullen of  hyena’s hoort huilen. Dit is Afrika op zijn puurst.

National Park Tanzania - Serengeti national park leeuwenDag 5 – Uitgestrekte vlaktes en de Big five

Als je ’s ochtends je tent open ritst, staat de koffie en thee al klaar. Het is nog vroeg en het kan nog behoorlijk koud zijn. Een warme trui is dus geen overbodige luxe. Bij zonsopkomst stap je in de jeep voor een gamedrive. Leeuwen, cheeta’s en luipaarden zijn vroeg in de ochtend actief. Je rijdt over de uitgestrekte vlaktes en door beboste gebieden richting de hoge rotsformaties. Een safari door de Serengeti is bijna gegarandeerd leeuwen spotten. Met een beetje geluk zie je zelfs een luipaard in de bomen of cheeta die de aanval inzet op een groep zebra’s. Op het heetst van de dag keer je terug naar het kamp. Je hebt dan alle tijd voor een middag dutje of goed boek. Daarna ga je weer op pad voor een middag game drive. Na alle indrukken op de savannes slaap je nog een nachtje in het kamp midden in de Serengeti.

Ngorongoro national park kraterrand - National Park TanzaniaDag 6 – Afscheid van Serengeti National Park

‘s Ochtend kun je rustig aan doen terwijl de kok op het kampvuur brood roostert en eieren met spek bakt. Je maakt nog een laatste game drive over de oneindige grasvlaktes en daarna neem je afscheid van de Serengeti. Langzaam begint de weg te stijgen. Onderweg zie je soms giraffen die op weg zijn naar de verderop gelegen Ngorongoro krater. Deze krater wordt ook wel het achtste wereldwonder genoemd. Het is de grootste, geheel intact zijnde krater ter wereld. Je komt hier aan het eind van de middag aan. Vanaf de kraterrand kijk je uit over de bossen met mist. Het uitzicht over de enorme vlakte is episch. Na dit voorproefje op morgen, koers je naar het kamp bij de krater.

National Park Tanzania - neushoornDag 7 – Afdalen in de Ark van Noach

Hoe mooi het uitzicht vanaf de kraterrand ook is, het echte avontuur start beneden. De krater zit própvol wilde dieren: honderden gnoes en zebra’s, een poel vol knorrende nijlpaarden, struisvogels, en jakhalzen. De dichtheid van wildlife is groot. De krater heeft zelfs de grootste dichtheid roofdieren als luipaarden en leeuwen. Met een beetje geluk maak je vandaag je Big Five compleet en vink je de neushoorn van je lijstje. De krater is namelijk een van de beste plekken om de zeldzame zwarte neushoorn te spotten.

Na de afdaling rijd je in ongeveer drie uur terug naar de bewoonde wereld. Na alle gamedrives door de nationale parken en minstens een paar honderd foto’s komt er een einde aan de safari. Het is gebruikelijk om de chauffeur een fooi te geven. De algemene richtlijn is ongeveer $ 25,- per dag. Strek na dit avontuur de benen tijdens Kilimanjaro met kinderen of vlieg voor een tropisch toetje naar Zanzibar.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Comfort optie: Verblijf in comfortabele lodges en private camp

Reissom: Op aanvraag, afhankelijk van exacte reisperiode en gezinssamenstelling
Inbegrepen: 3 nachten lodge en 3 nachten private camp, maaltijden, vervoer, gamedrives, activiteiten, entreegelden en Engelstalige chauffeur/gids

Is kamperen niet helemaal jouw ding? Slaap dan in knusse safari lodges en ons comfortabele private camp in de Serengeti. De eerste drie nachten slaap je in onze sfeervolle lodge net buiten de parken. Je bespaart hierdoor op kosten van de veelal dure lodges in de parken. De kinderen hebben hier alle ruimte om te spelen en er is een zwembad. In de Serengeti slaap je in ons mobiele kamp. Dit is een private camp. Hier kom je bijna geen andere reizigers tegen. Het kamp reist mee met de migratie. Perfect, want zo slaap je waar die periode het meeste wild gespot kan worden. Je slaapt in een comfortabele tent met bedden. Je hebt je eigen toilet en de (warme) bush douche deel je met enkele mede gasten. Liever een eigen bush douche, laat het ons weten. Bij de Ngorongoro slaap je in een sfeervolle logde aan de rand van de krater.

 

Special stay optie: Hotel met een hart - Rhotia Valley Tented Lodge

Reissom: Op aanvraag, afhankelijk van exacte reisperiode en gezinssamenstelling
Inbegrepen: 3 overnachtingen op basis van volpension

Karibu op deze heerlijke plek! Tussen de groene bergen staan de luxe tenten van Rhotia Valley. Je geniet hier in alle comfort van een typisch Afrikaanse sfeer. Vanaf je eigen veranda heb je een fantastisch uitzicht op de vallei. Hier kun je tussen de gamedrives ontspannen en bijtanken terwijl de kids bommetjes in het zwembad maken. De keuken van Rhotia Valley Tented Lodge werkt zoveel mogelijk met producten uit de eigen tuin of directe omgeving.

Met een verblijf in Rhotia Valley Tented Lodge maak je je verblijf voor de eerste drie nachten net wat specialer. Maar misschien nog wel belangrijker: je levert direct een bijdrage aan het welzijn van de kinderen van de aangrenzende Children’s Home. Zijn je kids snel uitgeplonst? Breng dan een bezoek aan het dorpje of Children’s Home. De eerste drie nachten verblijf je in een luxe tent bij Rhota Valley en daarna drie nachten in het private camp bij de Serengeti uit de ‘comfort optie’.

Treetop walk

Reissom: € 60,- per volwassene
€ 45,- per kind (t/m 11 jaar)
Inbegrepen: Treetop walk

Loop tussen de apen en vogels over een hangbrug van het Lake Manyara Nationaal Park. Vlak boven de toppen van de dichte jungle wandel je over een reeks van hangbruggen. Elke brug eindigt op een uitkijkplatform rond boomstammen. Vergeet niet om af en toe naar beneden te kijken (als je durft!). Vanaf boven worden namelijk regelmatig olifanten en antilopen gespot. Tijdens de wandeling is een speciale gids aanwezig die alles kan vertellen over het leven in de toppen van de bomen.

In deze bouwsteen is ziplinen meegenomen in de prijs. Vind je ziplinen iets te heftig? Dan kunnen wij dit swoppen met deze Treetop walk. We plannen de Treetop walk in op de dag dat je Lake Manyara National Park bezoekt. Zo hoef je niet onnodig extra entreegeld voor het nationale park te betalen. Kies je dus voor de Treetop walk ipv ziplinen, dan betekent dit dat je een rustdag in het programma hebt. Je kunt deze dag even lekker bijkomen bij het zwembad.

Welke optie wil je aanvragen?

Serengeti safari
Comfort optie: Verblijf in comfortabele lodges en private camp
Special stay optie: Hotel met een hart - Rhotia Valley Tented Lodge
Treetop walk
x