Tanzania reizen met kinderen

Relaxt begin in Moshi

Op bezoek bij de koffieboer in Moshi

  • Overzicht
  • In het kort
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Moshi
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Activiteit: Bezoek aan koffieboer
Reissom: € 165,- per volwassene
€ 120,- per kind

✓ Transfer bij aankomst op de luchthaven
✓ Verblijf in rustig gelegen lodge met zwembad, inclusief ontbijt
✓ Bezoek aan koffieboer en maak koffie van zelfgeplukte koffiebonen

  • Een relaxte start van je reis. Je wordt opgehaald van de luchthaven en naar een kleinschalige lodge gebracht aan de rand van Moshi. De volgende dag wandel je met een lokale boer over zijn koffieplantages en leer je hoe de koffie in Tanzania wordt gemaakt. Stap je liever op de fiets om zo kennis te maken met het leven in de dorpjes, laat het ons dan weten. Ook is het mogelijk om bij een Tanzaniaans gezin te eten.

Overnachten: 2 nachten in een knusse lodge met zwembad
Excursie: bezoek aan koffieboer, met gids
Vervoer: transfer bij aankomst, en van en naar de koffieplantage
Maaltijden: 2 x ontbijt

✓ Overige maaltijden
✓ Fooien voor de gids
✓ intercontinentale vlucht (ca. € 1100,- per volwassene)
✓ Optionele excursies: lunch/diner bij Tanzaniaans gezin en/of mountainbiken

Moshi - start van je Tanzania reisDag 1 – Aankomst in Moshi

Jambo! Welkom in Tanzania. De meeste vluchten vanuit Nederland komen aan het eind van de dag aan op Kilimanjaro Airport. Op de luchthaven staat onze chauffeur met een grote glimlach te wachten. Hij brengt je naar onze knusse lodge aan de rand van Moshi. Alles in Moshi schreeuwt Kilimanjaro. Voor veel reizigers is dit het startpunt voor het beklimmen van de Kilimanjaro. Maar ook als je de Kili niet beklimt is er in de omgeving genoeg te doen.

Vanaf de luchthaven is het zo’n 45 minuten rijden naar de kleinschalige lodge. We kiezen bewust voor dit verblijf vanwege de familiekamers, het zwembad én de rustige ligging. Na een lange reis kan je je rustig installeren in je comfortabele kamer terwijl je kinderen het zwembad nog even kunnen verkennen. Drink nog wat op de veranda of duik lekker je bed in.

Moshi koffieboerderij bezoekenDag 2 – Ontmoet de koffieboer

Groot voordeel van Tanzania is dat er maar een uur tijdsverschil is. Last van een jetlag zal je vandaag dus niet hebben. De kans is dan ook groot dat je uitgerust wakker wordt. Vanuit de lodge kan je de top van de Kili zien liggen. Neem een frisse duik in het zwembad of schuif meteen aan bij het ontbijt.

Na het ontbijt haalt onze gids je op. Vandaag maak je kennis met het lokale Tanzaniaanse leven. Je rijdt naar een klein dorpje aan de flanken van de Kilimanjaro. Als het weer het toelaat, heb je hier een fantastisch uitzicht op de berg. Onderweg zie je vrouwen met enorme manden op hun hoofd die onderweg zijn naar de markt. Na ongeveer een uur bereikt je het dorp.

Moshi bezoek koffieboer

De mensen uit het dorp leven van de koffieteelt. Een van de koffieboeren staat al klaar om jullie hartelijk te ontvangen. Samen wandel je door de vruchtbare koffieplantages. Hier produceren de boeren een van ’s werelds beste koffiebonen. De omgeving is kneiter groen en je kunt zien hoe alles groeit. De kinderen kunnen helpen om een kopje koffie te zetten van bonen die ze zelf hebben geplukt. Doog, brand en maal jullie eigen bonen. En voor de koffieliefhebbers: lekker opdrinken natuurlijk!

Met dit bezoek geniet je niet alleen van van een bijzondere culturele ervaring en maar steun je meteen een sociaal project. Nadat je afscheid hebt genomen van je gids en koffieboer, staat de lunch voor je klaar. Bereid door de lokale vrouwen. Na de lunch keer je terug naar de lodge in Moshi en kunnen de kinderen plonsen in het zwembad. Bij de lodge kun je ’s avonds dineren. Wel zo fijn als de kinderen moe zijn en je de stad niet meer in wilt. Ben je op zoek naar een lokalere ervaring. Vraag dan de lodge om een taxi naar een lokaal restaurant te boeken. Nog leuker: diner bij een lokaal Tanzaniaans gezin! Onder deze bouwsteen lees je hier meer over.

Moshi koffiebonenDag 3 – Vertrek uit Moshi

Na het ontbijt vervolg je je reis door Tanzania. Vanuit Moshi kun je verschillende kanten op. Versla de Masai tijdens een wedstrijdje speerwerpen en luister bij het kampvuur naar  eeuwenoude Masai verhalen tijdens de bouwsteen Maak kennis met de Masai in Tanzania. Of ga op zoek naar de Big Five door de wereldberoemde nationale parken die we allemaal kennen van National Geograpic.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Eten bij een Tanzaniaanse familie

Reissom: € 185,- per volwassene
€ 135,- per kind
Inbegrepen: 2 nachten Moshi +lunch of diner bij een Tanziaans gezin

Eten brengt mensen dichter bij elkaar, zeggen ze weleens. Tijdens je Tanzania reis kan je dit in Moshi zelf ervaren. Schuif aan bij een Tanzaniaans gezin en geniet van verse lokale ingrediënten die met liefde bereid zijn. Voor zowel jouw gezin als het Tanzaniaanse gezin is dit een mooie ontmoeting. Maar voor het Tanzaniaanse gezin is het ook een basisinkomen en een trots gevoel. Het gezin spreekt Engels. Zo kunnen de kinderen meteen oefenen en zien hoe mensen in Tanzania leven. Heb je speciale dieet wensen, laat dit ons dan even weten.

Mountainbiken langs Kilidorpjes

Reissom: € 235,- per volwassene
€ 175,- per kind
Inbegrepen: 2 nachten verblijf Moshi + mountainbike met helm en Engelstalige gids

Maak kennis met het dagelijkse leven in de lokale dorpjes aan de flanken van de Kilimanjaro. Spring op je fiets, absorbeer de sfeer van het platteland. Zo kom je op plekjes waar je anders niet komt. De omgeving is vruchtbaar en groen. Je rijdt langs  rivieren en boerderijtjes waar ze maïs, graan, bananen, tomaten en koffie verbouwen. Samen met je lokale insider verlaat je de gebaande paden en fiets je richting de heuvelachtige flanken van de Kilimanjaro. Het kan af en toe best een pittig stukje zijn, maar alles doe je op eigen tempo.

Trap langs dorpjes waar je wordt toegezwaaid door lachende kinderen. ‘Muzungu … muzungu … muzungu” klinkt het. Wat witte of blanke betekend. Stop onderweg, drink wat in een klein cafeetje en wen rustig aan het klimaat. Deze activiteit is alleen met tieners mogelijk. We hebben hier namelijk geen kinderfietsen.

Welke optie wil je aanvragen?

Relaxt begin in Moshi
Eten bij een Tanzaniaanse familie
Mountainbiken langs Kilidorpjes
x