Tanzania reizen Masai

Thuis bij de Masai in Tanzania

Een dag in het leven van de Masai in Tanzania

  • Overzicht
  • In het kort
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Siha, West Kilimanjaro
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Activiteit: kruidenwandeling, wedstrijd speerwerpen, zang en dans tijdens zonsondergang en Masai verhalen bij kampvuur
Reissom: € 520,- per volwassene
€ 385,- per kind

✓ Maak kennis met de Masai in Tanzania
✓ Verblijf in een Masai bungalow van een eco-lodge
✓ Leer over de cultuur en tradities tijdens leuke activiteiten
✓ Geniet aan het zwembad van uitzicht op de Kilimanjaro

  • De grens van het thuisland van de Masai in Tanzania is aan de ene kant Lake Victoria en aan de andere kant Mount Kilimanjaro. De plek waar jij de Masai ontmoet en leert kennen is in een eco-lodge tegen Mount Kilimanjaro aan. Op blote voeten, met slechts een lange stok als verdediging, is de Masai een kleurrijk nomadenvolk tussen de beige graslanden. Alles wat zij doen en dragen heeft een reden. De komende dagen kom je meer te weten over deze redenen. Over de Masai tradities.

Overnachtingen: 2 nachten in een comfortabele lodge
Excursie: kruidenwandelingen, speerwerpen, culturele zang en dans en kampvuur verhalen met de Masai
Vervoer: transfer vanuit Moshi of Arusha naar de lodge
Maaltijden: 2 x ontbijt, 2 x lunch en 2x diner

✓ Internationale vluchten (vanaf € 1.100,- per persoon)
✓ Overige maaltijden en drankjes
✓ Fooien (indicatie voor chauffeur/gids: 25 US dollar per dag, per reisgezelschap)
✓ Optionele excursie: bezoek sociaal Masai project

Masai Tanzania - reis met kinderenDag 1 – Meet the Masai in Tanzania

Begin je de reis door Tanzania met de kinderen pas net of heb je de Kilimanjaro al verkend? Dan word je vandaag wakker tussen de koffie- en theeplantages van Moshi. De chauffeur staat voor je klaar en brengt je richting de bekendste nomadengroep van Kenia en Tanzania: de Masai. Gelegen tussen de bergtoppen van Mount Meru en Mount Kilimanjaro verblijf jij de komende twee nachten op z’n Masai’s in een eco-lodge. Hier kom je rond lunchtijd aan. Samen met de Masai ga je aan het werk. Jullie gaan namelijk kruiden verzamelen voor de traditionele Masai-soep die vanavond op het menu staat. Tijdens de wandeling leer je welke planten je wel en niet kan eten, aanraken en gebruiken voor medische doeleinden.

Masai Tanzania kampvuurNa de wandeling is het tijd om fanatiek te worden. Versla jij de Masai tijdens een wedstrijdje speerwerpen? De houten leeuw is het doelwit. Bijkomend van het speerwerpen geniet je met een koud drankje in de hand van de zonsondergang. En niet zomaar een zonsondergang. Terwijl de lucht oranje en roze kleurt en de silhouet van een Afrikaanse boom de lucht doorbreekt, klinkt de zang van de Masai en maken ze daarop dansbare bewegingen. Als het eenmaal donker is, wordt de omgeving verlicht door het kampvuur. Onder het genot van een traditionele Masai-barbecue luister je naar MTV (Masai TV). Dit zijn de verhalen over de ontelbare tradities en ceremonies.

Masai Tanzania - reis met kinderenDag 2 – Familieberaad: zwemmen of op pad?

Irriaga esidai (goedemorgen)! Je bent op dit moment een stap verwijderd van de Kilimanjaro die je goedemorgen groet. Vannacht heb je in een van de achttien Masai bungalows geslapen met meubels die handgemaakt zijn. De Masai bungalow doet denken aan de hutten van de Masai met gevlochten takken, opgevuld met mest en modder. De lodge is in dit geval de ‘boma’. Een boma is een soort Masai dorp omringd door doorntakken om wilde dieren op afstand te houden.

Wat je vandaag gaat doen? Die keuze laten we aan jou en je gezin. De eco-lodge heeft een zwembad. Vanaf een ligbedje onder het rieten dak of vanuit het water kijk je hier uit over een eindeloos landschap van grasachtige heuvels en mistige bergtoppen. Een andere keuze is een bezoek aan het sociale project in Tinga Tinga. Het project is gericht op onderwijs voor Masai kinderen en werk voor Masai vrouwen. Dit is een optionele excursie waarover je onderaan deze pagina meer leest.

Masai Tanzania - reis met kinderenDag 3 – Vervolg van je Tanzania familiereis

Deze Masai Tanzania bouwsteen maakt de familiereis door Tanzania afwisselend in combinatie met safari en strand. Heb je de Big Five al gespot in de wereldberoemde nationale parken van Tanzania? Dan vlieg je naar de ‘big three’: hagelwit zand, azuurblauw water en rijen aan palmbomen. Zanzibar natuurlijk, een van de mooiste stranden ter wereld.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Optionele excursie – Bezoek aan een sociaal Masai project

Reissom: € 595,- per volwassene
€ 440,- per kind
Inbegrepen: 2 nachten in lodge + dagexcursie naar school en werkplek, inclusief lunch en transfer

Met deze excursie word je op dag twee na het ontbijt opgehaald en sta je in zo’n 1,5 uur in Tinga Tinga. Je brengt hier een bezoek aan het sociale project Maasailand Development for Women and Children. Het project heeft een kleuterschool en ondersteunt de Masai bij het opzetten van een Engelse basisschool. De lodge steunt dit project, omdat zij er van overtuigd zijn dat onderwijs de Masai kinderen een betere toekomst geeft. Jij krijgt de mogelijkheid om deel te nemen aan schoolactiviteiten en kindervriendjes zijn snel gemaakt. De mooie glimlachen van oor tot oor maken deze dag onvergetelijk. Ook bezoek je een lokale vrouwengroep die traditionele Masai sieraden maken. Ze laten je zien hoe ze dit doen met kleine gekleurde kralen. Aanrader vanwege de educatieve en leuke ervaring!

Welke optie wil je aanvragen?

Thuis bij de Masai in Tanzania
Optionele excursie – Bezoek aan een sociaal Masai project
x