Tanzania reizen - kilimanjaro met kinderen

Actief Kilimanjaro met kinderen

Dagelijkse hikes over de flanken

  • Overzicht
  • In het kort
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Moshi
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Activiteit: Dagelijkse hikes
Reissom: € 495,- per volwassene
€ 365,- per kind (t/m 11 jaar)

✓ Kilimanjaro trekking over de flanken
✓ Actieve afwisseling in combinatie met safari en strand
✓ Kennismaking met lokale leven in bergdorpjes

  • Deze Kilimanjaro trekking is niet zwaar en voor iedereen met een goede conditie goed te doen. Je wandelt ongeveer 4 uur per dag, grotendeels in heuvelachtig gebied. Je maakt kennis met het lokale leven in de bergdorpjes en komt langs theevelden en koffieplantages. Heb je tijdens de trekking bepaalde wensen, overleg dan even met de gids. Samen kunnen jullie de route aanpassen. Tijdens de trekking heb je alleen een dag rugzak nodig. Je slaapt in een comfortabele lodge aan de voet van de Kilimanjaro. Ga je liever de ultieme uitdaging en wil je naar de top? Vraag ons dan naar de mogelijkheden.

Overnachten: 2 nachten in een knusse lodge
Excursie: Dagelijkse wandelingen over de flanken van de Kilimanjaro
Maaltijden: Alle maaltijden
Transfers: Naar startpunt en van eindpunt naar Moshi

✓ Overige maaltijden
✓ Fooien voor de gids
✓ intercontinentale vlucht (ca. € 1100,- per volwassene)

Kilimanjaro met kinderen plantagesDag 1 – Kilimanjaro trekking met kinderen

Samen met onze gids reis je ’s ochtends naar het startpunt van de trekking: de Kilimanjaro View lodge. De lodge ligt op 2900 meter hoogte en de naam zegt het al. Vanuit de lodge heb je een spectaculair uitzicht op de hoogste berg van Afrika. Je wandelt vandaag naar de indrukwekkende Materuni waterval. Onderweg vertelt de gids meer over de omgeving en de mensen. Je loopt door het regenwoud, langs avocado boerderijen en bananen- en koffieplantages. Wanneer je langs dorpjes wandelt, wordt je vrolijk begroet en de kinderen zwaaien en roepen ‘Muzungu … muzungu … muzungu”. Wat witte of blanke betekend.

Kilimanjaro met kinderen watervalDe wandeling naar de voet van de waterval kan best een beetje pittig zijn dus goeie wandelschoenen zijn geen overbodige luxe. Bij de waterval heb je tijd om uit te rusten en te zwemmen. Al is dit laatste niet voor watjes. Het water komt namelijk van de gletsjer van de Kilimanjaro en is dus behoorlijk koud, maar dit hielt onze kinderen niet tegen. Vergeet dus niet om de zwemspullen mee te nemen.

Zelf genoten we liever van de natuur om ons heen en keken we naar het kristelheldere water dat zo’n 90 meter naar beneden valt. De heenweg ging bergaf, dat betekent dat het nu even klimmen is. Neem de tijd en geniet van het uitzicht. Vanavond slaap je in een kleinschalige lodge midden in de natuur.

Wandelingen Kilimanjaro met kinderenDag 2 – Afscheid van de Kilimanjaro

Nadat je ’s ochtends een goede bodem hebt gelegd, ga je opnieuw op pad. Vandaag wandel je door het regenwoud naar de Mweka Gate in. Dit is het punt waar reizigers die de Kilimanjaro hebben beklommen, finishen. Je hoort niets anders dan de geluiden uit de natuur. De tropische vogels en krijsende apen. Eenmaal aangekomen bij de gate is het  tijd voor een familie foto momentje. Na de wandeling onze chauffeur voor je klaar. Afhankelijk van het vervolg van je reis, slaap je nog een nachtje in de lodge of brengt de chauffeur je naar Moshi. Daar kan je heerlijk bij komen in ons hotel terwijl de kinderen een duik nemen in het zwembad. Deze Kilimanjaro met kinderen bouwsteen maakt de familiereis door Tanzania afwisselend in combinatie met safari en strand. Na de wandelingen van de afgelopen dagen is het tijd om op zoek te gaan naar brullende leeuwen en kuddes zebra’s in de nationale parken van Tanzania.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Naar het dak van Afrika

Reissom: Op aanvraag, afhankelijk van exacte reisperiode en gezinssamenstelling
Inbegrepen: 5 nachten in een koepeltent, 2 nachten in een eenvoudig hotel in Moshi, transfer van en naar de Kilimanjaro, 7 x ontbijt, 7 x lunch, 7 x diner, entreegeld Kilimanjaro (circa € 100,- p.p.), Engelstalige berggids en dragers

Ga jij de ultieme uitdaging aan en klim je naar de top van de Kilimanjaro? Er zijn vijf verschillende routes om de top te bereiken. Voor de Kilimanjaro met kinderen raden wij de Rongai route aan. Deze route is wat minder zwaar en hier kom je de minste toeristen tegen. De route start in het regenwoud. Hoe hoger je komt, hoe lager de begroeiing wordt. Langzaam verandert het in een maanlandschap. De laatste dag is het nog een stukje naar de top. Je vertrekt al vroeg in de ochtend en loopt door sneeuw en ijs. Eenmaal aan de top zie je hoe de zon opkomt en kijk je kilometers ver over de gletsjers.

Je kunt de trekking zelf in 5 dagen doen, maar wij raden aan om er 6 (of 7) dagen de tijd voor te nemen. Zo heb je meer tijd om aan de hoogte te wennen en verklein je de kans op hoogteziekte.

Welke optie wil je aanvragen?

Actief Kilimanjaro met kinderen
Naar het dak van Afrika
x