Nairobi

Hallo Nairobi!

Nairobi met kinderen

  • Overzicht
  • In het kort
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Nairobi
Reisduur: 2 dagen / 1 nacht
Reissom: € 170,- per volwassene
€ 125,- per kind

✓ Relaxte start Kenia familiereis
✓ Transfer bij aankomst van de luchthaven naar je hotel
✓ Overnachting in hotel met zwembad in rustige buurt
✓ Optionele excursies

  • Na een lange vlucht is het wel zo fijn je Kenia reis relaxed te beginnen. In Nairobi vonden wij een fijn familiehotel met zwembad in een rustige buitenwijk. Want alhoewel je met verbazing de hectiek in de stad gade zal slaan (rustig rijden is er niet bij, elk gat wordt opgevuld en doorrijden is het motto) is het ook wel fijn om ’s avonds in rust alle indrukken te verwerken.

    Je kunt natuurlijk na een nacht de stad achter je laten maar Nairobi heeft genoeg te bieden om nog wat langer te blijven. Wat dacht je van een bezoek aan het Karen Blixen museum, vernoemd naar de Deense schrijfster waarvan haar memoires ‘Out of Africa’ verfilmd werd. Of ga naar een opvangcentrum voor jonge wees giraffen en olifanten.

Overnachten: 1 nacht in een rustig gelegen guesthouse
Excursies: geen
Transport: privé-transfer luchthaven - hotel
Maaltijden: 1 x ontbijt

✓ Intercontinentale vlucht
✓ Fooien
✓ Overige maaltijden

Nairobi - muurschilderingDag 1 – Aankomst in Nairobi

De meeste vluchten komen aan het begin van de avond in Nairobi aan. Hier staat je chauffeur je al op te wachten, vaak vergezeld door een grote Afrikaanse glimlach, om je in 40 minuten naar je hotel te brengen. Als je aansluitend op safari gaat is dit tevens je chauffeur en safari-auto voor de komende dagen. Voordat je het vliegveld verlaat, is het handig om eerst wat Keniaanse shillings te pinnen, zodat je tijdens je reis iets op zak hebt voor drankjes en fooien.

Je overnacht in een kleinschalig hotel met zwembad in een rustige buitenwijk van Nairobi. Hier overnacht je de eerste nacht (en) in een oase van rust maar met leuke uitjes ‘om de hoek’.

Nairobi reis bezoek Lake NavaishaDag 2 – Vertrek uit Nairobi

Kan je niet wachten om op safari te gaan reis dan vandaag door naar bijvoorbeeld Lake Navaisha, het enige zoetwatermeer in Kenia. Hier voelen nijlpaarden, krokodillen en Afrikaanse visarenden zich helemaal thuis. Vanuit Lake Navaisha breng je onder andere een bezoek aan Lake Nakuru met zoveel flamingo’s dat de oever van het meer een roze gloed heeft. Of slaap een paar nachten bij de Masai met onze bouwsteen ‘In de voetsporen van de Masai’. Liever eerst even acclimatiseren? Dat snappen we helemaal. Relax een dagje aan het zwembad of breng een bezoek aan het nabijgelegen Giraffe Centre, een olifantenopvang en het Karen Blixen museum. Kijk voor deze uitbreiding onderaan deze bouwsteen.

Alhoewel Nairobi het ideale startpunt van je rondreis door Kenia is heeft deze metropool een minder goed imago als het gaat om veiligheid. Nairobi wordt ook wel eens gekscherend Nairobbery genoemd. Met deze bouwsteen overnacht je in de rustige en veilige buitenwijk Karen. We raden je wel aan om ’s avonds niet over straat te gaan en altijd gebruik te maken van taxi’s.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Hallo Nairobi! - verlengd

Reissom: € 425,- per volwassene
€ 315,- per kind (t/m 11 jaar)
Inbegrepen: transfer na aankomst, 2 nachten in een hotel met zwembad, een bezoek aan het Karin Blixen museum en een olifanten en giraffen opvangcentrum

Wil je liever na aankomst even een dagje acclimatiseren? Kies dan voor een verlengd verblijf. Je slaapt dan twee nachten in Nairobi en gaat een dag op pad met je chauffeur en gids naar nabij gelegen uitjes zoals het Karin Blixen museum en een olifanten en giraffenopvang. Wil je wel de verlenging maar liever gewoon een dagje relaxen na aankomst, geen probleem. Laat het ons dan even weten.

Special Stay - verblijf in een safari tent

Reissom: € 355,- per volwassene
€ 260,- per kind (t/m 11 jaar)
Inbegrepen: transfer bij aankomst, 2 nachten in een safaritent met zwembad, een bezoek aan het Karin Blixen museum en een olifanten en giraffen opvangcentrum

Wil je gelijk al na aankomst in de safari sfeer komen, start dan je reis met een verblijf in een safaritent. In deze kleine oase is het moeilijk te geloven dat je je in een miljoenenstad bevindt. Hier heb je gelijk het vakantiegevoel. Ook bij deze optie zit een bezoek aan het Karin Blixen museum en de olifanten en giraffenopvang inbegrepen. Maar een dagje ontspannen na aankomst kan natuurlijk ook. Heeft dit je voorkeur? Dan halen we de excursies er uit.

Welke optie wil je aanvragen?

Hallo Nairobi!
Hallo Nairobi! - verlengd
Special Stay - verblijf in een safari tent
x