kenia reizen - Masai

In de voetsporen van de Masai (Mara)

Masai Kenia met kinderen

  • Overzicht
  • In het kort
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Maji-Moto
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Activiteit: Wandelsafari, natuurwandeling en bezoek aan Masai-dorp
Reissom: € 440,- per volwassene
€ 325,- per kind

✓ Kamperen bij de Masai, maak kennis met hun cultuur, taal en tradities.
✓ Inclusief alle maaltijden
✓ Verbinden met elkaar in plaats van met de Wi-Fi
✓ Off-the-beaten-track Kenia

  • Met deze bouwsteen maak je een paar dagen deel uit van de Masai en hun cultuur en rituelen. Ontdek de natuur door de ogen van deze nomadenstam en breng een bezoek aan hun nabijgelegen dorpje. De Masai kinderen laten graag jouw kids hun school zien. Ga te voet op safari en slaap ’s avonds onder een overweldigende sterrenhemel in je eigen koepeltent. Heb je de tijd? Verleng dan deze bouwsteen en ga een dag op safari in het Masai Mara National Park of stap op de fiets om de omgeving ‘the Dutch way’ te verkennen.

Overnachten: 2 nachten kamperen bij de Masai
Excursie: wandelsafari, natuurwandeling en bezoek aan Masai dorpje
Maaltijden: 2 x ontbijt, 2 x lunch en 2 x diner
Overig: Engelstalige chauffeur/gids

✓ Internationale retourvlucht
✓ Overige maaltijden en drankjes
✓ Fooien (indicatie: chauffeur/gids $ 25,- per dag, per gezelschap)

Masai Mara - aankomst Maji MotoDag 1 – Aankomst in Maji Moto

Of je nou net uit het drukke Nairobi komt of al een paar dagen op safari bent geweest in en rondom Lake Navaisha, de komende dagen staan in het teken van een ontmoeting met de Masai en de eenvoud van hun leven. Nadat je de asfalt wegen hebt verlaten rijd je al snel door het uitgestrekte land van deze nomadenstam. In de middag kom je aan bij het kleinschalige eco camp wat op zo’n twee uur rijden van de Masai Mara ligt, één van de bekendste wildparken van Kenia. In het gezellige kamp is alles gemaakt van natuurlijke materialen; takken, stengels, gras en ja … ook koeienmest.

Masai Mara - kampvuur in je eco-kampNa de lunch verken je samen met een stamlid de omgeving alvast te voet. Sta versteld over hun weetjes van geneeskundige planten en luister naar de verhalen over hun voorouders. Neem aan het einde van de middag alvast een bush douche of ontspan in de natuurlijke bron. Bij het vallen van de avond wordt het kampvuur aangestoken. Na het horen van nog meer spannende verhalen is het tijd om je slaapplek voor vannacht op te zoeken, een koepeltentje ‘Africa Style’. Op het fijne matras onder kleurrijke dekens vielen wij als een blok in slaap.

Masai Mara - giraffen Dag 2 – Safari te voet

Zo gauw de eerste zonnestralen op je tent branden en je de vogels al om je heen hoort fluiten is het tijd om op te staan. Start de dag met een verse kop koffie en een lekker ontbijt. Het is verleidelijk om de hele ochtend in je relaxstoel te blijven zitten en je uren te vergapen aan het uitzicht over de uitgestrekte savanne. Maar hoe speciaal is het om echt even tussen het wild te staan? Vanmorgen ga je op wandelsafari. Vergeet niet voldoende water mee te nemen, de temperaturen lopen snel op. Een beetje spannend vonden onze kids (en wij) het wel om over de savanne te lopen. Wees gerust, hier is gelukkig geen gevaarlijk wild. Maar let op… terwijl de zebra’s je in de verte nieuwsgierig bekijken kan er ook zomaar opeens een giraf voorbij lopen.

Masai Mara verblijf - kinderschooltje bezoekenNa de lunch breng je een bezoek aan het nabijgelegen dorpje van de Masai. Hier wonen ze nog in manyatta’s, traditionele huisjes van takken en stro. De kleurrijke bewoners zijn heel nieuwsgierig naar hun gasten. Vriendjes met de Masai kinderen zijn al snel gemaakt. Ze nemen je mee voor een kijkje in hun school en de vrouwen van het dorp laten zien hoe ze hun kleurrijke sieraden maken. Dan is het tijd om afscheid te nemen en terug te gaan naar het kamp. De heerlijke geuren uit de keuken komen je al tegemoet. Vergeet voordat je gaat slapen niet even diep in het duister te staren. Niet alleen overdag is het hier magisch maar juist ’s avonds zijn hier, ver van de bewoonde wereld, de sterren talrijker en helderder dan je ooit voor mogelijk hebt gehouden.

Masai Mara tijdens familiereis KeniaDag 3 – Afscheid van de Masai

Vandaag is het alweer tijd om deze bijzondere plek te verlaten. Wil je liever wat langer verblijven dan kan dat ook. Verleng je verblijf bijvoorbeeld met een nacht en ga een dag op safari in het Masai Mara National Park. Overnachten in de Masai Mara is prijzig, zeker met een gezin. Door deze safari als een dagtocht vanuit het eco kamp te doen bespaar je kosten en de beleving is zeker niet minder. Tijdens je rondreis door Kenia zit je best wat kilometers in de auto. Behoefte om je benen te strekken en een sportieve dag tegemoet te gaan? Blijf dan een nachtje langer en ga een dag mountainbiken in de omgeving van het eco kamp. Wild spotten vanaf je fiets, een vleugje Holland in Kenia. Beide opties vind je onderaan deze bouwsteen.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Verlenging inclusief Masai Mara

Reissom: € 780,- p.p. per volwassene
€ 575,- per kind (t/m 11 jaar)
Inbegrepen: 3 overnachtingen in Maji Moto ecocamp, rondleiding bij de Masai met verschillende wandelingen en activiteiten, 1 volle dag gamedrive in de Masai Mara, entreegelden en alle maaltijden

Combineer een verblijf bij de Masai in ons eco kamp met een dag safari in het Masai Mara National Park. Je chauffeur/gids staat je al vroeg op te wachten want het is ongeveer anderhalf uur rijden naar de ingang van dit bekendste wildpark van Kenia. Het dak van je 4×4 minivan is opklapbaar zodat je tijdens de safari 360 graden om je heen kunt kijken. Masai Mara betekent: het gevlekte land van het Masai-volk. Als je over de droge savanne rijdt met hier en daar een struikgewas is het duidelijk waar het park zijn naam aan te danken heeft. Vandaag draait het allemaal om het speuren naar brullende leeuwen, jagende cheeta’s en tetterende olifanten. Als je in de zomermaanden reist is de Great Migration volop aan de gang dus overal waar je kijkt staan er duizenden gnoe’s aan de horizon.

Maji Moto met mountainbiken

Reissom: € 595,- per volwassene
€ 440,- per kind (t/m 11 jaar)
Inbegrepen: 3 overnachtingen in Maji Moto ecocamp, rondleiding bij de Masai met verschillende wandelingen en activiteiten, 1 dag mountainbiken rondom het eco kamp en alle maaltijden

Tijd voor een actief tussendoortje. Na alle kilometers in de auto vonden wij een dagje fietsen een leuke afwisseling tijdens je rondreis door Kenia. En laten we eerlijk zijn, fietsen tussen het wild is wel even wat anders dan een ritje door onze polder. Een unieke ervaring waarbij je Masai-gids je mee op pad neemt. Fiets in de omgeving van het kamp; langs dorpjes, over eindeloze vlaktes en speur naar impala’s, zebra’s en ander klein wild.

Welke optie wil je aanvragen?

In de voetsporen van de Masai (Mara)
Verlenging inclusief Masai Mara
Maji Moto met mountainbiken
x