Lake Navaisha - nijlpaarden

Lake Navaisha: nijlpaarden en flamingo’s

Lake Navaisha met kinderen

  • Overzicht
  • In het kort
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Navaisha - Hells Gate National Park - Nakuru National Park
Reisduur: 5 dagen / 4 nachten
Activiteit: Wandeling, boottocht, wandelsafari, game-drive
Reissom: Afhankelijk van exacte reisperiode en gezinssamenstelling

✓ Boottocht over Lake Navaisha
✓ Op jeepsafari in Nakuru National Park en Hells Gate National Park
✓ Wandelsafari op Cresent Island en in Hells Gate National Park
✓ Optioneel: paardrijden in het Lake Navaisha National Park

  • Drie nationale parken in één bouwsteen. Spot nijlpaarden en krokodillen vanuit je boot op het Navaisha Lake en ga op jeefsafari door het Nakuru en Hells Gate National Park. Maar ook te voet is deze omgeving een paradijs om te verkennen. Zo is Cresent Island, een schiereiland in Lake Navaisha een ideale plek om op wandelsafari te gaan. En in het Hells Gate National Park is het voor de kinderen een plezier om te klimmen en klauteren door de smalle kronkelende Njorowa kloof. Continue je koffers pakken is met kinderen niet ideaal, daarom kiezen wij voor een verblijf rondom Navaisha en maak je daguitstapjes naar de andere parken.

Overnachten: 4 nachten in een familieresort met zwembad
Excursie: wandeling met gids in Hells Gate National Park, boottocht over Lake Navaisha, wandelsafari op Cresent Island, game-drive door Nakuru National Park
Maaltijden: 4 x ontbijt
Overig: Engelstalige chauffeur/gids

✓ Internationale retourvlucht
✓ Overige maaltijden en drankjes
✓ Fooien (indicatie: chauffeur/gids $ 25,- per dag, per gezelschap)

Lake Navaisha met roze flamingo'sDag 1 – Naar Lake Navaisha

Lake Navaisha ligt op zo’n anderhalf uur van Nairobi en is het hoogste meer van de Great Rift Valley. Deze vallei loopt helemaal van het Midden Oosten tot Mozambique en is wel 6400 kilometer lang. De Masai noemde het meer Nai’Posha wat ruig water betekent (vanwege de namiddagwinden die er regelmatig zijn). Tijdens de koloniale periode was Lake Navaisha een belangrijke luchthaven voor watervliegtuigen die Londen en Kaapstad met elkaar verbonden. De Britten hebben het meer Lake Navaisha genoemd.

Je slaapt vanavond in een van onze fijne familiehotels met zwembad in de omgeving van Lake Navaisha. Meestal verblijf je in een huisje in Afrikaanse stijl middenin een groene tuin waar zomaar opeens een zebra of een giraf voorbij kan komen lopen.

Lake Navaisha met kinderen - wandelenDag 2 – Hiken in Hells Gate National Park

De wekker gaat al vroeg want vandaag heb je een dag vol avontuur voor de boeg. Het is een klein uur rijden naar het Hells Gate National Park. Vergeet je verrekijker en fototoestel niet en maak je op voor je eerste game-drive. Een beetje spannend vonden onze kids het wel! Maar op safari gaan betekent zeker niet alleen maar in de auto zitten. Dit park is ideaal voor een sportieve wandeling. Samen met je gids loop je twee uur door de beroemde Njorowa kloof.

’s Middags ben je weer terug bij Lake Navaisha en stap je in een klein bootje voor een tocht over het meer. Wat ontspannning na alle inspanning. Terwijl de nieuwsgierige ogen van een nijlpaard je doordringend aankijken vaar je rustig over het water. Wij waanden ons hier in een groene oase met papyrusplanten, waterlelies en weeldig begroeide oevers.

Lake Navaisha op wandelsafariDag 3 – Wandelsafari op Crescent Island

Een duik in het zwembad, net even langer in je bed liggen of gewoon een paar uur een goed boek lezen terwijl de kids zich wel vermaken, de keuze is aan jou. Na de actieve dag gisteren is het wel fijn om de dag rustig op te starten, het is immers ook vakantie. Heb je energie voor tien? Ontdek dan de omgeving te paard. Kijk onderaan deze bouwsteen voor meer informatie.

’s Middags bind je je wandelschoenen onder en neemt je gids je mee naar Crescent Island. Op dit schiereiland wandel je tussen de giraffen, zebra’s, antilopen, gnoe’s en spot je de mooiste vogels. Hier leven meer dieren per vierkante meter dan in welk park in Kenia dan ook, hou je camera dus maar gereed!

Lake Navaisha - safari Nakuru National ParkDag 4 – Op safari in Nakuru National Park

Je laatste dag rondom het Navaisha meer is alweer aangebroken. Maar het zou zonde zijn om hier weg te gaan voordat je het Nakuru National Park hebt gezien. In anderhalf uur rijd je naar het Nakuru meer waar flamingo’s de oevers een roze gloed geven. De hoeveelheid flamingo’s hangt wel af van je reisperiode. Het droge seizoen van juni t/m september is de beste tijd om ze te zien. Voor vogelspotters is dit echt een paradijs want niet alleen flamingo’s voelen zich hier thuis, ook pelikanen, ijsvogels en nog honderden andere vogelsoorten leven hier. Maar niet alleen in het water en in de lucht zijn hier dieren te spotten. Dit relatief kleine park is misschien wel dé beste plek om tijdens je reis een witte of zwarte neushoorn te spotten. Je slaapt vanavond weer bij Lake Navaisha.

Lake Navaisha reis met MasaiDag 5 – Vertrek uit Lake Navaisha

Smaakte de wandelsafari’s naar meer? Reis dan vandaag verder naar Mount Kenya voor een dagtrekking bij deze hoogste berg van Kenia. Dit kleinere broertje van de Kilimanjaro in Tanzania is toch nog steeds enorm hoog, wel 5199 meter en de een na hoogste berg van Afrika. De berg beklimmen kost je zeker 4 dagen maar een dagwandeling vonden wij met het gezin ook al een hele belevenis. Of overnacht een paar dagen bij de Masai bij onze bouwsteen ‘In de voetsporen van de Masai’. Maak kennis met hun cultuur en rituelen. Bezoek hun dorpje, ga met ze op wandelsafari en slaap in een tentje onder een overweldigende sterrenhemel.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Overnachten op een boerderij bij Lake Navaisha

Reissom: Op aanvraag
Inbegrepen: 4 overnachtingen boerderij verblijf inclusief paardrijtocht, varen op het Navaisha meer, wandelsafari Cresent Island, wandelen en op game drive in Hells Gate National Park en op game drive in het Nakuru National Park

Is een zwembad voor jou geen must en hou je wel van een kleinschalig authentiek verblijf, slaap dan een paar nachten op een boerderij bij Lake Navaisha. Dit is dezelfde bouwsteen als bovenstaand beschreven maar dan net even anders. Natuurlijk ga je ook varen op het Navaisha meer, op wandelsafari over Cresent Island, hiken door een kloof in het Hells Gate National Park en op game drive in het Nakuru National Park. Maar als je voor dit verblijf kiest ga je ook een paar uur paardrijden rondom de boerderij. En dat is heel bijzonder, want te paard loop je zo tussen zebra’s, giraffen, waterbokken en ander wild door. Het verblijf is eenvoudig maar voor kinderen is dit een heerlijke plek om lekker te ravotten.

Welke optie wil je aanvragen?

Lake Navaisha: nijlpaarden en flamingo’s
Overnachten op een boerderij bij Lake Navaisha
x