Gamedrive door Amboseli en Tsavo

Amboseli National Park en Tsavo National Park

  • Overzicht
  • In het kort
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Amboseli National Park - Tsavo National Park
Reisduur: 5 dagen / 4 nachten
Activiteit: Op safari in Amboseli en Tsavo
Reissom: Afhankelijk van exacte reisperiode en gezinssamenstelling

✓ Op safari in het Amboseli en Tsavo West National Park
✓ Slapen in sfeervolle safaritenten of kleinschalige lodges
✓ Uitzicht over besneeuwde toppen van de Kilimanjaro
✓ Het grootste nationale park van Kenia

  • Wanneer je je rondreis het liefst afsluit aan de tropische stranden van Kenia heb je twee opties. De snelste manier is de splinternieuwe trein van Nairobi naar Mombasa. Krijg je nog geen genoeg van safari of heb je nog wat meer tijd reis dan met je gids in een 4 x 4 naar de kust. Onderweg bezoek je twee nationale parken. In het Amboseli National Park voeren olifanten de boventoon en kijk je uit op de besneeuwde toppen van de Kilimanjaro. Het Tsavo National Park is veruit het grootste nationale park van Kenia en hier leeft enorm veel wild. Je slaapt in onze sfeervolle safari lodges met safaritenten of familiekamers in Afrikaanse stijl.

Overnachten: 2 nachten in sfeervolle safari lodges en tented camps in Amboseli National Park, 1 nacht in Tsavo West en 1 nacht in Tsavo East
Excursie: safari in Amboseli en Tsavo inclusief entreegelden
Transport: vervoer van en naar alle parken, gamedrives met een safaribusje met opklabaar dak
Maaltijden: 4 x ontbijt, lunch en diner

✓ Internationale retourvlucht
✓ Overige maaltijden en drankjes
✓ Fooien (indicatie: chauffeur/gids $ 25,- per dag, per gezelschap)

Amboseli-Tsavo - gidsDag 1 – Op weg naar Amboseli National Park

Vroeg uit de veren want vandaag heb je een langere autorit voor de boeg. De meeste reizigers komen vanuit Lake Navaisha, een rit van zo’n 6 uur. Zie je een langere reisdag niet zitten dan is een overnachting onderweg bij Nairobi ook mogelijk. Eindeloze vlaktes trekken vandaag aan je voorbij. De rit gaat grotendeels over een geasfalteerde tweebaansweg dus onze kinderen vermaakten zich prima met een film achterin de auto. Je slaapt vanavond in een van onze sfeervolle safari lodges met safaritenten of familiekamers in Afrikaanse stijl.

Amboseli-Tsavo - uitzicht over de KilimanjaroDag 2 – Op gamedrive in Amboseli National Park

Alhoewel het landschap in het Amboseli NationalPark op het eerste zicht misschien een beetje saai is (met name open vlaktes met hier en daar wat acacia bomen) heeft dit ook een groot voordeel. Geen ongeduldige kinderen want wild is hier gemakkelijk te spotten. De kers op de taart is toch wel de dominerende Kilimanjaro in Tanzania op de achtergrond, een uitgedoofde vulkaan en de hoogste berg van Afrika. Hij steekt wel meer dan vijf kilometer uit boven de omliggende savannes wat spectaculaire plaatjes oplevert. Vandaag ga je met je gids op safari. Het park is met name bekend van de vele olifanten maar ook de Big 5 (olifanten, leeuwen, buffels, neushoorns en luipaarden) kun je hier goed spotten. Daarnaast zagen wij ook hyena’s, zebra’s, gnoe’s en nog veel meer dieren.

Amboseli-Tsavo - wandeling door Tsavo National ParkDag 3 – Naar Tsavo National Park

Na het ontbijt reis je vandaag in ruim vier uur verder naar het Tsavo National Park, het grootste wildpark van Kenia (qua oppervlakte ongeveer de helft van Nederland). Rood, roder, roodst. Het kan hier enorm droog zijn en alles is bedekt met een flinke laag rode stof. Zelfs de olifanten zijn hier rood. Ze nemen graag een bad in de rode modder en spuiten het rode zand over zich heen. Tsavo wordt gescheiden door de spoorweg en autoweg naar Mombasa. Bij aankomst stop je even om de benen te strekken bij de natuurlijke Mzima springs, een kleine oase middenin de droge Tsavo woestijn. Hier dobberen nijlpaarden tevreden rond en met een beetje geluk laten de krokodillen zich vandaag ook zien. Je slaapt in een tented camp in Tsavo West.

Amboseli-Tsavo - Olifanten zonsopgangDag 4 – Op safari in Tsavo

Terwijl de zon langzaam omkomt is het heerlijk wakker worden met het geluid van fluitende vogels. Wij waren al snel het vroege tijdstip vergeten. Net als jij ontwaken de dieren vroeg en komen uit de bush tevoorschijn, het ideale moment dus voor een game-drive. Langzaam rijd je gids over rode zandpaadjes tussen groene bomen en vulkanische bergen. Een giraf keek ons nieuwsgierig aan terwijl hij lekker op blaadjes van de bomen aan het sabbelen is. Zebra’s en olifanten verzamelen zich bij een drinkplaats. De chauffeur zet de motor van de auto even uit om in alle stilte te genieten. Als de olifanten even later onze safariauto passeren is het toch wel even heel spannend. Terwijl de adrenaline door ons lijf giert rent er al weer een gazelle voorbij. Je komt vandaag echt ogen te kort. Je slaapt vanavond in Tsavo East. Zo spot je meer wild en is de rit naar de kust morgen korter.

Amboseli-Tsavo - wild spottenDag 5 – Richting azuurblauwe zee en witte stranden

Na een gezellige avond rondom het kampvuur bij je lodge is het vandaag tijd om afscheid te nemen van je safarireis door Kenia. Tropische stranden liggen op je te wachten. Maar niet voordat je in de vroege ochtend nog één keer op game drive gaat in Tsavo East. Waar Tsavo West heel groen en bergachtig is heeft Tsavo East juist meer open vlaktes en baobab bomen. Leeuwen en jachtluipaarden zijn hier beter te spotten. Na de safari rijd je in vier uur door naar Hakuna Matata Diani Beach voor witte stranden, wuivende palmbomen en een azuurblauwe zee met de bouwsteen…..